Site icon NewsIT

Ο ΟΗΕ καλεί σε κατάπαυση του πυρός στη Γάζα – Και νέοι νεκροί απ’ τις εχθροπραξίες

12.07.2014 | 20:38
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, κάλεσε σήμερα σε μια κατάπαυση του πυρός στις εχθροπραξίες μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών και εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία για την προστασία των πολιτών και στις δύο πλευρές.

«Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας καλούν στην αποκλιμάκωση της κατάστασης, στην αποκατάσταση της ηρεμίας και στην επιβολή της κατάπαυσης του πυρός του Νοεμβρίου του 2012», ανέφεραν τα 15 κράτη μέλη του Συμβουλίου σε μια ανακοίνωση.

Εντωμεταξύ δύο ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στην Ιερουσαλήμ, λίγο αφότου οι σειρήνες της αεράμυνας ήχησαν στην πόλη σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι σειρήνες συναγερμού ήχησαν στις 19:00 ώρα Ελλάδας

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 8 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια μιας σειράς αεροπορικών επιδρομών που εξαπέλυσε το Ισραήλ, ανεβάζοντας σε 30 τον αριθμό των θυμάτων την 5η ημέρα των συγκρούσεων, σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.

Τα θύματα έχασαν την ζωή τους στην πόλη της Γάζας, στα κεντρικά- στο Ελ Μπουέριτζ, και στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας- στη Τζαμπαλίγια, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών, Άσραφ αλ Κούντρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πέντε νεκροί σε δύο αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας

“Σινεμά” η… Γάζα! Σοκάρει η εικόνα Ισραηλινών που κάθονται σε ύψωμα και… απολαμβάνουν τις αεροπορικές επιδρομές κατά των Παλαιστινίων

Σειρήνες στην Ιερουσαλήμ – Η Χαμάς εκτόξευσε 4 ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ

Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τον “πόλεμο” στη Γάζα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version