Site icon NewsIT

Ο οίκος Cardin σχεδίασε αυτές τις διαστημικές στολές για την εκπαίδευση αστροναυτών

11.09.2024 | 10:36

Ο οίκος Cardin έβαλε την υπογραφή του, σε στολές για αστροναύτες, με τις εικόνες να κάνουν το γύρο των social media.

Ο οίκος Cardin έχει φτάσει ένα μικρό βήμα πιο κοντά στο όνειρο του αείμνηστου ιδρυτή του Pierre Cardin να περπατήσει στο φεγγάρι. Ο γαλλικός οίκος μόδας συνεργάστηκε με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) για να σχεδιάσει τις στολές που θα χρησιμοποιήσουν οι αστροναύτες για εκπαίδευση στη νέα εγκατάσταση προσομοίωσης Λούνα στην Κολωνία της Γερμανίας, για να προετοιμαστούν για μελλοντικές αποστολές στο φεγγάρι.

Ο Γερμανός αστροναύτης Matthias Maurer βρέθηκε στο επίκεντρο των φλας των ΜΜΕ τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου του 2024, καθώς μπήκε στο ογκώδες πρωτότυπο κοστούμι σε ένα μικροσκοπικό δωμάτιο στα προσωρινά γραφεία στο Παρίσι όπου εδρεύει η ομάδα Cardin, ενώ η έδρα του ανακαινίζεται.

«Θεωρητικά, αργότερα στο διάστημα, θα είμαι μόνος με έναν συνάδελφο, αυτό μαθαίνουμε, αλλά είμαι πολύ θετικός και πολύ αισιόδοξος» είπε. «Αισθάνομαι χαρούμενος που είμαι καλά ντυμένος» πρόσθεσε.

Ο Maurer έχει εμπειρία με μια πραγματική διαστημική στολή, αφού πραγματοποίησε τον πρώτο του διαστημικό περίπατο το 2022 στο πλαίσιο παραμονής 177 ημερών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

«Η διαστημική στολή που φοράω τώρα είναι αποκλειστικά για εκπαίδευση. Δεν είναι καθόλου κατάλληλη για να πάτε στο διάστημα, γιατί εκεί χρειάζεστε πολλά άλλα χρήσιμα συστήματα. Πρέπει να έχετε οξυγόνο μέσα, πρέπει να έχετε ένα σύστημα ψύξης, πρέπει να έχετε εξωτερική επίστρωση που διατηρεί την πίεση γιατί στο κενό αέρος είναι επικίνδυνο αν χαθεί ο αέρας μέσα» εξήγησε.

Ο Pierre Cardin, ο οποίος πόζαρε με τη στολή αστροναύτη Μπαζ Όλντριν το 1971 δήλωνε μετανιωμένος που η μετάβαση στο φεγγάρι ήταν ένας από τους λίγους στόχους που δεν κατάφερε να πετύχει.

Ο πρόεδρος του οίκου Rodrigo Basilicati Cardin οποίος σπούδασε πολιτικός μηχανικός απέτισε φόρο τιμής στη γοητεία που ασκούσε στον θείο του το διάστημα, εμβαθύνοντας τους δεσμούς του brand με την επιστημονική κοινότητα. Η νέα πρωτοβουλία βασίζεται στην προηγούμενη συνεργασία του με τη γαλλοϊταλική κοινοπροαξία αεροδιαστημικής Thales Alenia Space.

ΦΩΤΟ REUTERS/Abdul Saboor

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version