Site icon NewsIT

Ο Ομπάμα δεν είναι σίγουρος ότι κρύβεται ο ISIS πίσω από το μακελειό στο Ορλάντο

13.06.2016 | 20:31
Ο Ομπάμα δεν είναι σίγουρος ότι κρύβεται ο ISIS πίσω από το μακελειό στο Ορλάντο

Δεν υπάρχουν "σαφείς αποδείξεις" μέχρι αυτό το στάδιο των ερευνών ότι ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στο νυχτερινό κέντρο στο Ορλάντο είχε δεχθεί οδηγίες από ένα μεγαλύτερο δίκτυο τρομοκρατών στο εξωτερικό δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

“Μέχρι στιγμής, δεν βλέπουμε σαφείς ενδείξεις ότι δέχθηκε κατευθύνσεις” από εξτρεμιστές, τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μιλώντας στο Οβάλ Γραφείο, στη συνάντηση του με αξιωματούχους, μεταξύ άλλων τον διευθυντή του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) Τζέιμς Κόμεϊ και τον υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας Τζε Τζόνσον.

Ο Ομπάμα δήλωσε πως ο ένοπλος δράστης Ομάρ Ματίν “εμπνεύστηκε από πολλές εξτρεμιστικές πληροφορίες που ήταν διαδεδομένες στο διαδίκτυο”.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) είναι πεπεισμένη ότι ο Όμαρ Ματίν, ο 29χρονος που σκότωσε 49 ανθρώπους στο γκέι μπαρ Pulse του Ορλάντο, είχε ριζοσπαστικοποιηθεί εν μέρει μέσω του διαδικτύου.

“Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ριζοσπαστικοποίησης αυτού του δράστη. Και ενδεχομένως εμπνεύστηκε από ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις”, είπε ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ.

Όλα αυτά έρχονται την ώρα που στη δημοσιότητα βγήκε το βίντεο με το ηχητικό μήνυμα του Ισλαμικού Κράτους με το οποίο υποτίθεται πως αναλαμβάνει την ευθύνη,.
 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version