Site icon NewsIT

Ο Ομπάμα τρίζει τα δόντια στην Ευρώπη: Μάλλον χρειάζεστε κάποιον να σας θυμίσει τι έχετε περάσει

25.04.2016 | 15:48
Ο Ομπάμα τρίζει τα δόντια στην Ευρώπη: Μάλλον χρειάζεστε κάποιον να σας θυμίσει τι έχετε περάσει

- Αποθέωση για την Άνγκελα Μέρκελ και την στάση της στο προσφυγικό - «Ο κόσμος χρειάζεται μια ενωμένη Ευρώπη», είπε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ - Μήνυμα σε Πούτιν: «Θέλω καλές σχέσεις με την Ρωσία αλλά οι κυρώσεις θα παραμείνουν»

Μια ομιλία που πιθανότατα θα μείνει ιστορική, εκφώνησε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα στο Αννόβερο της Γερμανίας και απευθύνθηκε σε όλη την Ευρώπη.

Ο Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι είμαστε όλοι πολύ τυχεροί που ζούμε στην πιο ειρηνική, στην πιο προοδευτική και γεμάτη ευημερία εποχή στην ανθρώπινη ιστορία. Απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους είπε μάλιστα: «Μάλλον χρειάζεστε έναν μη Ευρωπαίο να σας θυμίσει όλα όσα έχετε επιτύχει στον τομέα της σταθερότητας και της ειρήνης».

«Ο κόσμος χρειάζεται μια ενωμένη Ευρώπη», είπε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και συνέχισε: «Αυτή η Ήπειρος τον 20ο αιώνα ήταν σε συνεχής πολέμους. Ο κόσμος πεινούσε. Οικογένειες χωρίζονταν. Και τώρα άνθρωποι θέλουν να έρθουν σ’ εσάς γι’ αυτό που δημιουργήσατε. Δεν μπορείτε να τα θεωρείτε όλα δεδομένα».

Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Συρία, ο Ομπάμα είπε ότι ενέκρινε την αποστολή 250 στρατιωτών στην περιοχή συμπεριλαμβανομένων και εδικών δυνάμεων.

Ο αμερικανός Πρόεδρος αποθέωσε την στάση της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Ανγκελα Μέρκελ στο προσφυγικό, λέγοντας ότι η ανθρωπότητα δεν μπορεί να γυρίσει την πλάτη της στους πρόσφυγες. Για τις σχέσεις με την Ρωσία, είπε ότι θέλει να είναι καλές αλλά οι κυρώσεις πρέπει να παραμείνουν.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version