Κόσμος

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζητάει πρόσβαση στους ασθενείς στη Γάζα για να τους μεταφέρει εκτός

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζήτησε σήμερα πρόσβαση σε ασθενείς στη Λωρίδα της Γάζας και ελεύθερη διέλευση για τη μεταφορά τους εκτός του θύλακα προκειμένου να λάβουν ιατρική θεραπεία.

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας αγωνίζονται να φροντίσουν τους αρρώστους και τους τραυματίες έπειτα από 11 ημέρες βίας.

Η εκπρόσωπος του Π.Ο.Υ. Φαντέλα Σαΐμπ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη πως περίπου 600 ασθενείς, περιλαμβανομένων ορισμένων με χρόνια νοσήματα, έπρεπε να μεταφερθούν εκτός του παλαιστινιακού θυλάκου από την έναρξη των εχθροπραξιών νωρίτερα αυτό τον μήνα, αλλά δεν μπόρεσαν λόγω του κλεισίματος των περασμάτων.

“Είναι πολύ σημαντικό να βοηθήσουμε τους Παλαιστινίους να λάβουν τη φροντίδα που χρειάζονται, ιδιαίτερα βοηθώντας τους να λάβουν θεραπεία εκτός της Λωρίδας της Γάζας”, είπε.

Ο Π.Ο.Υ. έχει παρουσία επί του πεδίου, είπε η Σαΐμπ, αλλά δεν ήταν σε θέση να πει αν αυτή την ώρα έχει οποιαδήποτε πρόσβαση απ’ έξω. Άλλες οργανώσεις βοήθειας διαμαρτύρονται για περιορισμένη ανθρωπιστική πρόσβαση και προμήθειες φαρμάκων.

Δεκάδες ιατρικά κέντρα υπέστησαν ζημιές κατά τη διάρκεια των ισραηλινών βομβαρδισμών νωρίτερα αυτόν τον μήνα και ο Π.Ο.Υ. προειδοποίησε ότι οι εγκαταστάσεις κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν από ανθρώπους που χρειάζονται ιατρική βοήθεια.

“Η δυνατότητα του συστήματος υγείας να ανταποκριθεί έχει καταρρεύσει πλήρως”, δήλωσε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα στους δημοσιογράφους η Χέλεν Ότενς-Πάτερσον, επικεφαλής αποστολής των Γιατρών χωρίς σύνορα (MSF) στη Γάζα.

Σε μια ένδειξη των προκλήσεων που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, είπε πως μια ομάδα των MSF χρειάστηκε να “περπατήσει μέσα από μπάζα και γυαλιά” προκειμένου να φθάσει σε ένα συγκρότημα κτιρίων του υπουργείου Υγείας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Εργαζόμενοι σε οργανώσεις βοήθειας εξέφρασαν επίσης ανησυχία για ενδεχόμενη αύξηση των μολύνσεων COVID-19 μετά την πιο πρόσφατη βία, καθώς πολλοί άνθρωποι που εκτοπίστηκαν από τους βομβαρδισμούς συνωστίστηκαν όλοι μαζί σε ξενώνες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκρούστηκαν αεροπλάνα στο αεροδρόμιο «Ρόναλντ Ρίγκαν» της Ουάσινγκτον – Δεν υπάρχουν τραυματίες
Στις 19 Ιανουαρίου, εξαιτίας της σύγκρουσης στρατιωτικού ελικοπτέρου Black Hawk με αεροσκάφος της «American Airlines» κοντά στο «Ρόναλντ Ρίγκαν» 67 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους
Αεροπλάνα στο αεροδρόμιο «Ronald Reagan» των ΗΠΑ
ΗΠΑ και Ρωσία χαρακτήρισαν εποικοδομητικές τις συνομιλίες τους στην Κωνσταντινούπολη για τις διπλωματικές τους αποστολές
Oι δύο πλευρές τόνισαν τη σημασία της επανέναρξης των απευθείας πτήσεων μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ για την επέκταση των επιχειρηματικών δεσμών και επαφών
Οι σημαίες της Ρωσίας και των ΗΠΑ
Ο Πάπας Φραγκίσκος στη βασιλική του Αγίου Πέτρου για πρώτη φορά μετά τη σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του
Μέχρι αύριο θα γίνει γνωστό αν ο 88χρονος Ποντίφικας θα μπορέσει να χοροστατήσει στις τελετές της Μεγάλης Εβδομάδας του Καθολικού Πάσχα, το οποίο φέτος συμπίπτει με το Ορθόδοξο
Ο Πάπας Φραγκίσκος εκφωνεί το μήνυμά του «Urbi et Orbi» (Προς την πόλη και τον κόσμο) στην πλατεία του Αγίου Πέτρου