Κόσμος

«Ο πάπας Φραγκίσκος ήταν πολύ συνδεδεμένος με την ενορία της Γάζας» λέει ο Λατίνος Πατριάρχης Ιεροσολύμων

Για μια μακρά περίοδο ο πάπας Φραγκίσκος τηλεφωνούσε στα μέλη της κάθε βράδυ, στις επτά», πρόσθεσε ο Πιερλουίτζι Πιτσαμπάλα

«Μπορούμε να πούμε ότι η Γάζα αποτέλεσε την καρδιά της θητείας του πάπα Φραγκίσκου» δήλωσε ο Λατίνος Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Πιερλουίτζι Πιτσαμπάλα.

«Ήταν πολύ συνδεδεμένος με την καθολική ενορία στη Γάζα. Για μια μακρά περίοδο ο πάπας Φραγκίσκος τηλεφωνούσε στα μέλη της κάθε βράδυ, στις επτά», πρόσθεσε ο Πιτσαμπάλα.

«Εργαζόταν για την δικαιοσύνη, χωρίς να αναμειγνύεται στην σύρραξη», είπε ο Λατίνος Πατριάρχης Ιεροσολύμων, ο οποίος θεωρείται ένα από τα «φαβορί», ως διάδοχος του Φραγκίσκου.

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, τέλος, το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ έδωσε εντολή στις πρεσβείες του ανά τον κόσμο, να κατεβάσουν από το διαδίκτυο τα μηνύματα συλλυπητηρίων που είχαν αναρτήσει για τον θάνατο του πάπα Φραγκίσκου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αμερικανίδα δικαστής «αδειάζει» τον Τραμπ δίνοντας εντολή να ενημερώνονται οι μετανάστες 21 ημέρες πριν την απέλαση
Η δικαστής Σάρλοτ Σουίνι διατηρεί την προσωρινή απαγόρευση απελάσεων από την Πολιτεία του Κολοράντο με βάση τον Νόμο περί Αλλοδαπών Εχθρών του 1798
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ 1