Κόσμος

Ο πάπας Φραγκίσκος πήγε στη βασιλική εκκλησία της Ρώμης και προσευχήθηκε μπροστά στην εικόνα της Παναγίας

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο Αργεντινός πάπας δεν πρόκειται να χοροστατήσει αύριο στη λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων, στον Άγιο Πέτρο

Καλυτερεύει όσο περνάει ο καιρός η κατάσταση υγείας του πάπα Φραγκίσκου, μετά από ένα μεγάλο διάστημα νοσηλείας.

Όπως ανακοινώθηκε από το Βατικανό, ο πάπας Φραγκίσκος σήμερα το απόγευμα (13.04.2025) πήγε στη βασιλική εκκλησία της Ρώμης «Αγία Μαρία η Μέγιστη» και προσευχήθηκε μπροστά στη βυζαντινή εικόνα «Σάλους Πόπουλι Ρομάνι».

Πρόκειται για την εκκλησία στην οποία ο Φραγκίσκος έχει ζητήσει να ταφεί.

Κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο Αγκοστίνο Τζεμέλι της Ρώμης, πριν τρείς εβδομάδες, ο ποντίφικας πριν επιστρέψει στο Βατικανό θέλησε να περάσει από τον ναό αυτό που είναι αφιερωμένος στην Παρθένο και να αφήσει μια ανθοδέσμη, ζητώντας να τοποθετηθεί κάτω από τη συγκεκριμένη εικόνα της Παναγίας και του Ιησού.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο Αργεντινός πάπας δεν πρόκειται να χοροστατήσει αύριο στη λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων, στον Άγιο Πέτρο.

Κάποιοι σχολιαστές, όμως, αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να κάνει μια έκπληξη και να χαιρετήσει τελικά τους πιστούς.

Αναμένεται, τέλος, να γίνει γνωστό αν ο πάπας θα πάρει μέρος στις τελετές της Μεγάλης Εβδομάδας των Καθολικών. Η τελική απόφαση θα ληφθεί φυσικά ανάλογα με την κατάσταση της υγείας του και την όλη πορεία της ανάρρωσής του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ ψάχνει συμμάχους στον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα - Ανάλυση του CNN
«Για τον Αμερικανό πρόεδρο, η προσπάθεια να διαμορφώσει ένα αξιόπιστο διεθνές μέτωπο ενάντια στο Πεκίνο ίσως αποδειχθεί η πιο δύσκολη αποστολή της δεύτερης θητείας του» τονίζει το αμερικανικό δίκτυο
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε υπουργικό συμβούλιο στον Λευκό Οίκο 2