Κόσμος

Ο Πούτιν θα συζητήσει με τον εμίρη του Κατάρ για τον πόλεμο στην Ουκρανία και για το Μεσανατολικό

Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε την συνάντηση των δύο ηγετών στην Μόσχα

Τον εμίρη του Κατάρ, σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ-Θάνι, θα συναντήσει αύριο (17.04.2025) στην Μόσχα, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα (16.04.2025) τις συνομιλίες ανάμεσα σε Βλαντίμιρ Πούτιν και εμίρη του Κατάρ, που θα επικεντρωθούν στις εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία και για την κατάσταση στην Μέση Ανατολή. 

«Σίγουρα θα υπάρξει μια ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του Πούτιν και του εμίρη του Κατάρ για τα ουκρανικά θέματα», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Θα υπάρξει επίσης ανταλλαγή απόψεων για περιφερειακές υποθέσεις», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Η περιοχή είναι γεμάτη από πιθανότητες για σύγκρουση. Και το Κατάρ διαδραματίζει πολύ μεγάλο και σημαντικό ρόλο στις απόπειρες να επιλυθούν πολλές καταστάσεις», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Ο εμίρης αναμένεται να φθάσει σήμερα στη Μόσχα και να συναντήσει τον Πούτιν αύριο, Πέμπτη.

Το Κατάρ έχει κάνει πολλές προσπάθειες να μεσολαβήσει μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας και έχει βοηθήσει να οργανωθεί η επιστροφή παιδιών και από τις δύο χώρες, τα οποία χωρίστηκαν από τους γονείς τους στη διάρκεια του πολέμου.

«Εκτιμούμε ιδιαιτέρως τις δυνατότητες και το τωρινό επίπεδο της εμπορικής και οικονομικής μας συνεργασίας» με το Κατάρ, δήλωσε ο Πεσκόφ. «Και, φυσικά, τον απόρρητό μας διάλογο για πολλά θέματα, συμπεριλαμβανομένων και των πιο ευαίσθητων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ευλογίες του πάπα Φραγκίσκου από το «papa mobile», το μήνυμά του για το Πάσχα και η αναφορά στους Χριστιανούς της Γάζας
Ο Αργεντινός πάπας ζήτησε και πάλι κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση των ομήρων, όπως και να «παρασχεθεί βοήθεια στον κόσμο, ο οποίος πεινάει και προσμένει ένα μέλλον ειρήνης»
Ο πάπας Φραγκίσκος