Κόσμος

Ο Πύργος του Άιφελ «κατέβασε ρολά» – Κλειστός για τρίτη μέρα λόγω απεργίας του προσωπικού

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα θα μείνει κλειστός ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι λόγω απεργίας των εργαζομένων. 

Οι εργαζόμενοι της εταιρίας που διαχειρίζεται τον Πύργο του Άιφελ απεργούν, καθώς επικρίνουν την οικονομική διαχείριση. «Είμαστε αποφασισμένοι και έχουμε την εντύπωση ότι το παίρνουν ελαφρά», δήλωσε η εκπρόσωπος του συνδικάτου FO, η Ναντά Μπζιουί, την τρίτη ημέρα της κοινωνικής διαμάχης που μαίνεται ανάμεσα στη διοίκηση και στα δύο συνδικάτα, τα CGT και FO.

«Και θα εκπλαγώ αν είναι ανοιχτά αύριο» Πέμπτη, συμπλήρωσε η ίδια.

Η διαμάχη αυτή, η οποία ήδη οδήγησε στο κλείσιμο της “Σιδηράς Κυρίας” (όπως αποκαλούν τον Πύργο) στις 27 Δεκεμβρίου, την ημέρα της 100ής επετείου από τον θάνατο του μηχανικού που κατασκεύασε το εμβληματικό μνημείο του Παρισιού, εξελίσσεται εν μέσω των χειμερινών σχολικών διακοπών και πέντε μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες (26 Ιουλίου –11 Αυγούστου ) που θα φιλοξενήσει η γαλλική πρωτεύουσα.

Χθες Τρίτη, οι διαπραγματεύσεις διακόπηκαν αιφνιδίως καθώς δεν εισακούστηκε το αίτημα των δύο συνδικάτων να αποκτήσουν συνομιλητή στο δημαρχείο, μέτοχο υπερπλειοψηφίας (99%) της Sete.

Οι εκπρόσωποι των περίπου 360 εργαζομένων στον Πύργο ζητούν επίσης να μπορούν να έχουν πρόσβαση στην τροποποίηση της σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας που ισχύει έως το 2030, θέμα της βασικής τους δυσαρέσκειας.

Η τροποποίηση, η οποία προβλέπει αύξηση των τιμών των εισιτηρίων κατά 20%, πρέπει να επικυρωθεί τον Μάιο από το Συμβούλιο του Παρισιού.

Τα δύο σημεία αντιπαράθεσης είναι το αντίτιμο που κατέβαλε η Sete στο δημαρχείο και ο προϋπολογισμός έργων για την υπόλοιπη σύμβαση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κηδεία Πάπα Φραγκίσκου: Στην πρώτη σειρά ο Ντόναλντ Τραμπ με τη Μελάνια και ανάμεσα σε δύο από τους πιο στενούς συμμάχους του Ζελένσκι
Στα αριστερά της Μελάνια Τραμπ, κάθεται ο Πρόεδρος της Εσθονίας, Άλαρ Κάρις, ενώ στα δεξιά του Τραμπ ο Φινλανδός Πρόεδρος, Αλεξάντερ Στουμπ
REUTERS
Κάστρο Scaligero: Το επιβλητικό μεσαιωνικό φρούριο μέσα στην μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας
Το «αβύθιστο κάστρο», όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, χτίστηκε τον 13ο αιώνα από την οικογένεια Scaligeri, μια ισχυρή οικογένεια ευγενών και ηγεμόνων, που κυβερνούσε τη Βερόνα εκείνη την εποχή
Scaligero Castle aerial panoramic view. Scaligero Castle is a fortress in the historical center of Sirmione town at the Garda Lake in Italy
Το Ισραήλ αναχαίτισε πύραυλο από την Υεμένη – «Εξουδετερώθηκε πριν εισέλθει στην ισραηλινή επικράτεια»
«Μετά τις σειρήνες που ήχησαν σε διάφορες περιοχές του Ισραήλ, αναχαιτίστηκε πύραυλος που εξαπολύθηκε από την Υεμένη», αναφέρει ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του
Οι Χούθι της Υεμένης