Κόσμος

Ο ρωσικός στρατός απέτρεψε 3 επιθέσεις με χημικά όπλα στη Συρία

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας συνεχίζει να εργάζεται για την σταθεροποίηση της κατάστασης στην Συρία, δήλωσε ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόϊγκου, επισημαίνοντας ότι την τελευταία εβδομάδα ο ρωσικός στρατός απέτρεψε τρεις επιθέσεις με χημικά όπλα.

Ο Ρώσος υπουργός δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο, οι αντάρτες να κάνουν χρήση χημικών όπλων ώστε στη συνέχεια να κατηγορήσουν ως υπαίτιους για την χρήση τους τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα.

«Εξακολουθούμε να παρακολουθούμε τις ενέργειες των ΗΠΑ και των χωρών της συμμαχίας» είπε ο Σόϊγκου, προσθέτοντας ότι παρατηρείται δραστηριοποίηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων γύρω από την Συρία.

«Οι δυτικοί εταίροι θα σταματήσουν να παίζουν με τους τρομοκράτες»

Παράλληλα, ο Σεργκέι Σόϊγκου, εξέφρασε την προσδοκία ότι μέσα στην διαμορφούμενη κατάσταση οι δυτικοί εταίροι, κατά τη λήψη των αποφάσεων τους, θα ακολουθούν την κοινή λογική και θα σταματήσουν να παίζουν με τους τρομοκράτες, ενώ τους κάλεσε επίσης να υποστηρίξουν τις ρωσικές πρωτοβουλίες στην Συρία.

Επισήμανε επίσης ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να πράττει οτιδήποτε είναι αναγκαίο για να εξομαλυνθεί η κατάσταση στην περιοχή ενώ απηύθηνε έκκληση προς όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές να συμμετάσχουν σ’ έναν εποικοδομητικό διάλογο και σε κοινές προσπάθειες με στόχο τον τερματισμό της βίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «ιδιαίτερο» και πολυτελές τελευταίο γεύμα θανατοποινίτη που εκτελέστηκε με τουφέκι στη Νότια Καρολίνα
Ο Μαχντί κλήθηκε να επιλέξει τον τρόπο θανάτωσής του ανάμεσα στην ηλεκτρική καρέκλα, τη θανατηφόρα ένεση και το εκτελεστικό απόσπασμα, και επέλεξε «την λιγότερο επίπονη μέθοδο εκτέλεσης»
Ο Mikal Mahdi 1
Ο Ντόναλντ Τραμπ ψάχνει συμμάχους στον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα - Ανάλυση του CNN
«Για τον Αμερικανό πρόεδρο, η προσπάθεια να διαμορφώσει ένα αξιόπιστο διεθνές μέτωπο ενάντια στο Πεκίνο ίσως αποδειχθεί η πιο δύσκολη αποστολή της δεύτερης θητείας του» τονίζει το αμερικανικό δίκτυο
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε υπουργικό συμβούλιο στον Λευκό Οίκο 2