Site icon NewsIT

Ο Σαλά Αμπντεσλάμ σκόρπισε το θάνατο με πυροκροτητές των 10 ευρώ! Βρίσκεται στη Συρία;

30.11.2015 | 21:55
Ο Σαλά Αμπντεσλάμ σκόρπισε το θάνατο με πυροκροτητές των 10 ευρώ! Βρίσκεται στη Συρία;

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες πιστεύουν ότι ο ύποπτος των επιθέσεων στο Παρίσι, Σαλά Αμπντεσλάμ, έχει βρει καταφύγιο στην Συρία. Η αστυνομία ακόμη θεωρεί πως ο Αμπντασλάμ αγόρασε 10 πυροκροτητές από ένα κατάστημα με πυροτεχνήματα στο βόρειο Παρίσι, πριν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου του 2015 στην γαλλική πρωτεύουσα, που κόστισαν την ζωή 130 ανθρώπων.

Οι πυροκροτητές κόστιζαν 10 ευρώ έκαστος, με τον ύποπτο να αγοράζει ακόμη μπαταρίες από ένα μαγαζί που ονομάζεται “Les Magiciens du Feu” και σημαίνει “μάγοι της φωτιάς”.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος θορυβήθηκε μετά την δημοσιοποίηση του ονόματος και των φωτογραφιών του Σαλά Αμπντεσλάμ, όπως μεταδίδει η γαλλική εφημερία Parisien.

Οι αρχές έψαχναν τον γεννημένο στο Βέλγιο και Γάλλο υπήκοο πολύ γρήγορα μετά τις επιθέσεις και παρόλο που τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως δύο ακόμη δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι σχεδίαζαν μία ακόμη τέτοια στη γαλλική πρωτεύουσα, μία πηγή τονίζει τώρα πως οι τρομοκράτες ενδέχεται να είχαν ακόμη πιο… μεγαλεπήβολους στόχους!

“Κι άλλες επιθέσεις θα γίνονταν σε εβραϊκές περιοχές, δίκτυα συγκοινωνιών και σχολεία” ανέφερε η πηγή, επικαλούμενη έναν άνδρα που βρισκόταν σε επαφή με την ξαδέλφη του Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, δηλαδή του “εγκεφάλου” των συντονισμένων επιθέσεων στην “πόλη του Φωτός”.

Μια στάση σε ένα καφέ

Η πιθανότητα να είχε “ξεγλιστρήσει” ο Αμπντεσλάμ από τις αρχές είχε ήδη αναδειχθεί και την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ένας δικηγόρος στις Βρυξέλλες δήλωσε πως ένας πελάτης του, ο Ali Oulkadi, πήρε με αυτοκίνητο τον Αμπντεσλάμ κι ένα φίλο του από μία στάση του μετρό στα προάστια των Βρυξελλών, μία ημέρα μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι.

“Δεν ήξερε ότι επρόκειτο για τον Σαλά και δεν τον αναγνώρισε αμέσως όταν έφτασε επειδή φορούσε καπέλο” δήλωσε συγκεκριμένα ο δικηγόρος που ονομάζεται Olivier Martins.

Για να συνεχίσει: “Μέσα στο αυτοκίνητο, ο Σαλά του είπε πως ο αδελφός του, Μπραχίμ, σκότωσε ανθρώπους στο Παρίσι και στην συνέχεια ανατίναξε τον εαυτό του”. Στην επιστροφή προς τις Βρυξέλλες σταμάτησαν σε μία γειτονιά κι έκατσαν σε ένα καφέ, όπως δήλωσε ακόμη ο δικηγόρος.

Πηγή: edition.cnn.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version