Κόσμος

Ο Σαλβίνι επικοινώνησε με τον Βανς χωρίς να ενημερώσει την Μελόνι – Ενοχλημένη η Ιταλίδα πρωθυπουργός

Η συγκεκριμένη κίνηση του Ματέο Σαλβίνι έγινε χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση με την Τζόρτζια Μελόνι γράφει ο ιταλικός Τύπος

Σε μια κίνηση που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι προχώρησε ο Ματέο Σαλβίνι.

Συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, υπουργός μεταφορών και γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, είχε χθες (21.03.2025) τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο της αμερικανικής κυβέρνησης, Τζέι Ντι Βανς χωρίς να ενημερώσει την Τζόρτζια Μελόνι.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Λέγκα, η τηλεφωνική επικοινωνία διήρκεσε δεκαπέντε λεπτά και «στο επίκεντρο της συνομιλίας -η οποία ήταν ιδιαίτερα εγκάρδια και ουσιαστική- βρέθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ Ιταλίας και Ηνωμένων Πολιτειών».

Προστίθεται, δε, ότι «ο Σαλβίνι ανακοίνωσε πως προτίθεται να μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, με αποστολή Ιταλών επενδυτών και επιχειρήσεων». Όπως πρόσθεσε η Λέγκα, ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης «υπογράμμισε και πάλι την κοινή προσπάθεια για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και στην σημασία του Made in Italy». Αναφέρθηκε, τέλος «στην υπερπροηγμένη αμερικανική τεχνολογία στον τομέα των δορυφορικών συνδέσεων».

Οι αναλυτές στην Ιταλία υπογραμμίζουν σήμερα ότι το τελευταίο αυτό στοιχείο συνδέεται άμεσα με την προσπάθεια εταιρίας του Ίλον Μασκ να πουλήσει, στην ιταλική κυβέρνηση, το σύστημα δορυφορικών συνδέσεων Starlink.

Παράλληλα, ο Τύπος αναφέρει ότι «η συγκεκριμένη κίνηση του Ματέο Σαλβίνι έγινε χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση με την Τζόρτζια Μελόνι και φέρεται να προκάλεσε την ενόχληση της Ιταλίδας πρωθυπουργού, η οποία προτίθεται επίσης, σχετικά σύντομα, να πραγματοποιήσει νέο ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεθάβουν νεκρούς και εγκλωβισμένους με τα χέρια τους από τα χαλάσματα του σεισμού στη Μιανμάρ - Δρόμοι κόπηκαν στη μέση, κτίρια διαλύθηκαν
Ο ηγέτης χούντας στη Μιανμάρ ζήτησε από όλες τις χώρες να προσφέρουν βοήθεια - Έχουν ανασυρθεί τουλάχιστον 60 πτώματα από μοναστήρια και άλλα κτίρια στην Πινμάνα
Σεισμός στην Μιανμάρ και στην Ταϊλάνδη
Η κυβέρνηση Τραμπ μεθοδεύει απελάσεις μεταναστών με νόμο του 18ου αιώνα – Το αίτημα στο ανώτατο δικαστήριο
Στις 15 Μαρτίου εκδόθηκε προσωρινή εντολή για αναστολή απέλασης 200 ανθρώπων, μέλη της συμμορίας Tren de Aragua, κίνηση της κυβέρνησης Τραμπ που βασίστηκε στον Νόμο περί Αλλοδαπών Εχθρών του 1798
Οι ΗΠΑ απελαύνουν φερόμενα μέλη του Tren de Aragua για να φυλακιστούν στο Ελ Σαλβαδόρ