Κυριακή, 28 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Ο Σαλβίνι, ο έμπορος ναρκωτικών και μια φωτογραφία που προκάλεσε σάλο

Ο Σαλβίνι, ο έμπορος ναρκωτικών και μια φωτογραφία που προκάλεσε σάλο

Αν κάτι ξέρει καλά να κάνει ο Ματέο Σαλβίνι είναι να προκαλεί. Το κατάφερε ξανά όταν φωτογραφήθηκε να χαιρετά όλο… χαμόγελα οπαδό της Μίλαν που όμως έχει στο παρελθόν καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών κι όχι μόνο.

Ο Ματέο Σαλβίνι είναι υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας. Είναι και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης. Είναι και οπαδός της Μίλαν, επίσης. Έτσι, την περασμένη Κυριακή (16.12.2018) βρέθηκε σε γιορτή για τα 50 χρόνια των Ultras (των φανατικών οργανωμένων οπαδών) της αγαπημένης του ομάδας. Μέχρι εδώ, όλα καλά.

Κάπου το πράγμα… στράβωσε, όμως. Ο Σαλβίνι φωτογραφήθηκε με πολύ κόσμο. Ανάμεσα σε αυτούς κι ο Λούκα Λούτσι. Εδώ αρχίζουν τα… δύσκολα για τον (ακροδεξιό) πολιτικό, ηγέτη της Λέγκας. Γιατί ο Λούτσι, εκτός από φανατικός της Μίλαν είναι και καταδικασμένος για διακίνηση ναρκωτικών, επιθέσεις κι άλλα πολλά.

Φυσικά, στην Ιταλία δημιουργήθηκε σάλος από τη φωτογραφία του υπουργού Εσωτερικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης με τον καταδικασμένο ως ναρκέμπορας. Η φωτογραφία τους (τραβηγμένη από κινητό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης) δεν άργησε να δημοσιευτεί.

Σύμφωνα με τη La Repubblica, πριν από λίγους μήνες ο Λούτσι συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών και καταδικάσθηκε σε δεκαοκτώ μήνες φυλάκιση.

Ο Ματέο Σαλβίνι στην εκδήλωση των φανατικών οπαδών της Μίλαν – Φωτογραφία EPA

Στελέχη της ιταλικής αριστεράς ζήτησαν από το Κίνημα Πέντε Αστέρων να σχολιάσει την επιλογή του γραμματέα του κόμματος Λέγκα και να απαντήσουν αν θεωρούν ότι ο Σαλβίνι θα έπρεπε να παραιτηθεί. Ο γερουσιαστής Φράνκο Μιραμπέλι του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος χαρακτήρισε «πολύ σοβαρό το ότι ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας υποτιμά τόσο φανερά τις έρευνες της δικαιοσύνης».

«Είμαι υπέρ των έντιμων και ζωντανών φιλάθλων. Η βία δεν με εκφράζει και δεν εκφράζει κανέναν άνθρωπο του αθλητισμού», απάντησε ο Σαλβίνι. Πρόσθεσε ότι «και ο ίδιος έχει λάβει δικαστική κλήση σε απολογία», προφανώς αναφερόμενος στις αποφάσεις του που καθυστέρησαν την αποβίβαση μεταναστών σε λιμάνι της Κάτω Ιταλίας.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις