Κόσμος

«Ο σεισμός στην Τουρκία έχει τις προϋποθέσεις να επηρεάσει και την ανατολική Μεσόγειο» λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Δραματικές είναι οι στιγμές στην νότια Τουρκία και τη βόρεια Συρία από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (06.02.2023).

«Ο σεισμός στην Τουρκία έχει τις γεωφυσικές προϋποθέσεις να επηρεάσει την ευρύτερη περιοχή ανατολικής Μεσογείου», λέει στο newsit.gr ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος. Όπως εξηγεί «ο σεισμός είχε μέγεθος 7,8 Ρίχτερ. Είναι πολύ μεγάλος σεισμός στη νοτιοανατολική Τουρκία κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Αναφέρονται πολλές καταρρεύσεις κτιρίων και δυστυχώς πολλά θύματα».

Σύμφωνα με τον έμπειρο σεισμολόγο «ο σεισμός αυτός αποτελεί μια κλασική περίπτωση μεγάλου σεισμού με μετακίνηση οριζόντιας ολίσθησης κατά μήκος του μεγάλου ρήγματος της ανατολικής Ανατολίας.

Είναι ένας σεισμός ο οποίος πράγματι έχει γεωφυσικές προϋποθέσεις να επηρεάσει ευρύτερες περιοχές, την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Και λέω ότι έχει τις γεωφυσικές προϋποθέσεις, διότι είναι ένας επιφανειακός σεισμός και με πολύ μεγάλο μέγεθος», καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος μιλώντας στο newsit.gr.

Ρεπορτάζ: Άννα – Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι Αυστριακές αρχές απέτρεψαν ισλαμιστική τρομοκρατική επίθεση σε σιδηροδρομικό σταθμό της Βιέννης - Συνελήφθη 14χρονος τουρκικής καταγωγής
Ο 14χρονος συνελήφθη με εντολή της Εισαγγελίας της Βιέννης, ως ύποπτος για συμμετοχή σε τρομοκρατική ομάδα ή εγκληματική οργάνωση
Ο σιδηροδρομικός σταθμός της Βιέννης