Σάββατο, 26 Οκτ.
17oC Αθήνα

Ο Σίλβιο τα “χώνει” και πάλι!

Θυμωμένος μου φαίνεται ο Σίλβιο....! ΦΩΤΟ REUTERS
Θυμωμένος μου φαίνεται ο Σίλβιο....! ΦΩΤΟ REUTERS
Ποιος είδε τον Σίλβιο και δεν τον φοβήθηκε. Σαν μαινόμενος ταύρος εμφανίστηκε σε συνέντευξή τύπου.

 

Αυτή τη φορά στο στόχαστρο του βρέθηκε η ιταλική Αριστερά που την κατηγόρησε ότι επιδιώκει την «εισβολή των ξένων» στη χώρα για να «διευρύνει την εκλογική της βάση».
 
Η σκλήρυνση των μέτρων για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης στη χώρα υπήρξε, κατά δημοσκοπήσεις, δημοφιλής κυβερνητική πρωτοβουλία και ο Μπερλουσκόνι αναμένεται να αναφερθεί αρκετές φορές στο θέμα αυτό πριν τις τοπικές εκλογές (28-29 Μαρτίου), προκειμένου να εκτρέψει την προσοχή από τα σκάνδαλα διαφθοράς που απειλούν να πλήξουν τις εκλογικές προοπτικές της δεξιάς συμμαχίας της οποίας ηγείται.
 
«Η αριστερά θέλει να άρει τις πύλες για να εισβάλλουν οι ξένοι» είπε ο Μπερλουσκόνι σε προεκλογική ομιλία του εν όψει των τοπικών εκλογών του Μαρτίου. «Δε θέλει μετανάστευση, θέλει εισβολή των ξένων για να αλλάξει η εκλογική βάση» στην Ιταλία, πρόσθεσε.
 
Το ζήτημα της μετανάστευσης είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και ακανθώδες στην Ιταλία, η οποία πασχίζει να εντάξει ανατολικοευρωπαίους και αφρικανούς μετανάστες τα τελευταία χρόνια. Η δεξιά κυβερνητική συμμαχία επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τους φόβους περί αλλοίωσης της εθνικής ταυτότητας.
 
Αριστεροί βουλευτές κατηγόρησαν τον πρωθυπουργό για αντιπερισπασμό σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις συνέπειες από τα σκάνδαλα διαφθοράς που μαστίζουν το συνασπισμό του.
 
«Πλέον η αλήθεια είναι ξεκάθαρη σε όλους. Ο πρωθυπουργός ανεβάζει τους τόνους και λέει ανοησίες για να κρύψει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει» δήλωσε η Μαρίνα Σερένι του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.
 
Ο Γκουίντο Μπερτολάσο, επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας, και ο Ντένις Βερντίνι, εθνικός συντονιστής του κόμματος του Μπερλουσκόνι, αντιμετωπίζουν έρευνα για σκάνδαλο διαφθοράς. Κεντροδεξιός γερουσιαστής ενδέχεται παράλληλα να συλληφθεί για ξέπλυμα χρήματος.
 
Δημοσκόπηση που δημοσίευσε η εφημερίδα La Repubblica την περασμένη εβδομάδα κατέδειξε ότι η δημοτικότητα του Μπερλουσκόνι υποχώρησε κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες, στο 46%.
 
Σε μια ένδειξη ότι η τακτική του Μπερλουσκόνι ενδέχεται να προκαλέσει αντιδράσεις κι εντός της συμμαχίας του, ο συνεργάτης του Τζιανφράνκο Φίνι επιχείρησε να αποστασιοποιηθεί από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τους μετανάστες.
 
Ο Φίνι, ο οποίος αποποιήθηκε το νεοφασιστικό του παρελθόν και προσπαθεί να μετακινηθεί προς το κέντρο, εκφράζει διαφωνίες με τον Μπερλουσκόνι εδώ και μήνες.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε