Ο συνιδρυτής της Airbnb Τζο Γκέμπια εντάσσεται στο υπουργείο Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας μαζί με τον Έλον Μασκ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των New York Times, οι οποίοι επικαλούνται πρόσωπο που γνωρίζει το θέμα.
Ο Τζο Γκέμπια, συνιδρυτής της Airbnb, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Tesla και στενός φίλος του Έλον Μασκ, σχεδιάζει να αρχίσει σύντομα δουλειά στο εν λόγω υπουργείο, πρόσθεσε η εφημερίδα, η οποία όμως δεν λέει ποιο ρόλο πρόκειται να έχει στην ομάδα του Μασκ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Ρόιτερς για σχόλιο. Η επικοινωνία με τον Γκέμπια δεν κατέστη αμέσως δυνατή.
Σε ανάρτησή του στο X την προηγουμένη της ορκωμοσίας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο Γκέμπια είχε δηλώσει πως ψήφισε τους Ρεπουμπλικανούς, σηματοδοτώντας την πολιτική μεταστροφή του από το Δημοκρατικό Κόμμα.