Τετάρτη, 31 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Ο Τραμπ απειλεί, η Κίνα τον… τρολάρει: Αυτός έλεγε να κάνουμε ενέσεις με απολυμαντικά

Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει βάλει στο στόχαστρό του την Κίνα, εν πολλοίς για να καλύψει και τα δικά του λάθη σε ό,τι αφορά στην εξάπλωση του κορονοϊού στις ΗΠΑ και στο… τελευταίο επεισόδιο του «πολέμου» απείλησε να κόψει κάθε σχέση με το Πεκίνο.

Η Κίνα από την πλευρά της, επισήμως, του «απάντησε»… τυπικά. Άφησε το τρολάρισμα για τον διευθυντή της εφημερίδας Global Times, που θυμήθηκε μια από τις ατάκες «έπος» που έχει πει ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Click4more Time: Αυξήθηκαν θεαματικά μετά τις δηλώσεις Τραμπ οι δηλητηριάσεις με χλωρίνη!

«Αυτός ο πρόεδρος κάποτε συνέστησε να κάνουμε ενέσεις με απολυμαντικά σε ασθενείς με covid-19. Αν το θυμηθείτε αυτό, δεν θα εκπλαγείτε που είπε ότι θέλει να διακόψει κάθε σχέση με την Κίνα», έγραψε στο twitter ο Χου Σιζίν, διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας.

Όλα ξεκίνησαν από τον Ντόναλντ Τραμπ (φυσικά…), ο οποίος σε συνέντευξή του στο Fox Business δήλωσε πως δεν θέλει να μιλήσει με τον Κινέζο ομόλογό του και δεν απέκλεισε να διακόψει τις επαφές του με την Κίνα…

«Έχω πολύ καλή σχέση (σ.σ. με τον Σι) αλλά προς το παρόν δεν θέλω να του μιλήσω», είπε ο Τραμπ. Όταν ρωτήθηκε για τα ενδεχόμενα μέτρα αντιποίνων που θα μπορούσε να επιβάλει στο Πεκίνο, απάντησε πολύ αόριστα, αλλά απειλητικά: «Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Θα μπορούσαμε να διακόψουμε κάθε σχέση. Τι θα συνέβαινε, αν το κάναμε; Θα εξοικονομούσαμε 500 δισεκατομμύρια δολάρια αν διακόπταμε κάθε σχέση», υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ επανέλαβε τις κατηγορίες του προς την Κίνα πως δεν έκανε όσα μπορούσε για να σταματήσει τον κορονοϊό. «Θα μπορούσαν να την σταματήσουν», επέμεινε ο Αμερικανός πρόεδρος. Υποστήριξε επίσης ότι η επιδημία έριξε μια σκιά στην πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας που σύναψε η Ουάσινγκτον με το Πεκίνο τον Ιανουάριο.

Click4more Τραμπ κατά… Ερντογάν: Γιατί να εξαρτιόμαστε από την Τουρκία για τα F35

«Δεν θα έπρεπε να επιτρέψουν να συμβεί αυτό», τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ.  «Έκανα μια φοβερή εμπορική συμφωνία και τώρα λέω ότι δεν νιώθω με τον ίδιο τρόπο. Το μελάνι δεν είχε προλάβει να στεγνώσει και ήρθε η πανώλη. Δεν νιώθω πια με τον ίδιο τρόπο».

Η (επίσημη) αντίδραση από την Κίνα

Οι δηλώσεις του Τραμπ δεν έμειναν αναπάντητες από το Πεκίνο. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ζάο Λιζιάν δήλωσε ότι η διατήρηση σταθερών διμερών σχέσεων εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών και των δύο χωρών και ωφελεί την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα.

«Η διατήρηση σταθερών σχέσεων μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ είναι προς το θεμελιώδες συμφέρον των δύο λαών, όπως και της ειρήνης και της σταθερότητας στον κόσμο», επεσήμανε ο Ζάο. Και πρόσθεσε: «Τόσο η Κίνα όσο και οι ΗΠΑ θα πρέπει να συνεργαστούν τώρα πιο στενά για να αντιμετωπίσουν μαζί τον ιό, να θεραπεύσουν ασθενείς και να επανεκκινήσουν την οικονομική παραγωγή, όμως αυτό απαιτεί οι ΗΠΑ να θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις