Τετάρτη, 9 Οκτ.
21oC Αθήνα

Ο Τραμπ έστειλε κρυφά τεστ κορονοϊού στον Πούτιν όσο ήταν σε έλλειψη στις ΗΠΑ

Ο Τραμπ έστειλε κρυφά τεστ κορονοϊού στον Πούτιν όσο ήταν σε έλλειψη στις ΗΠΑ
REUTERS

Στο νέο του βιβλίο με τίτλο «War (Πόλεμος)», ο Μπομπ Γούντγουορντ αποκαλύπτει πως ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έστειλε κρυφά τεστ ανίχνευσης για την Covid-19 στον τότε Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το βιβλίο, δέχτηκε τα τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού και όρκισε τον Ντόναλντ Τραμπ να μην πει τίποτα. Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, όσο ήταν στον Λευκό Οίκο, εν μέσω της πανδημίας της Covid-19 έστειλε τα τεστ στη Ρωσία ενώ υπήρχε έλλειψη.

«Θέλω να μην το πείτε σε κανέναν, ο κόσμος θα θυμώσει μαζί σας, όχι μαζί μου», φέρεται να είπε τότε ο Πούτιν.

Ο δημοσιογράφος – θρύλος , Μπομπ Γούντγουορντ, που καταγράφει τα παρασκήνια του Λευκού Οίκου εδώ και μισό αιώνα για λογαριασμό της εφημερίδας Washington Post, είχε αποκαλύψει μαζί με τον Καρλ Μπερνστάιν το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ που οδήγησε στην παραίτηση του προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον το 1974.

Στο νέο βιβλίο του, που θα κυκλοφορήσει στις 15 Οκτωβρίου 2024, γράφει επίσης ότι ο Τραμπ διατήρησε προσωπική σχέση με τον Πούτιν, παρά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ενώ φιλοδοξούσε να επιστρέψει στην Ουάσινγκτον.

Ένας σύμβουλος που θέλησε να τηρηθεί η ανωνυμία του υποστήριξε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ συνομίλησε κρυφά με τον Πούτιν έως και επτά φορές αφού έφυγε από τον Λευκό Οίκο το 2021. Στις αρχές του 2024 ζήτησε από έναν συνεργάτη του να βγει από το γραφείο του, στην κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντας, για να συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Ρώσο πρόεδρο.

«Καμία από αυτές τις ιστορίες που επινόησε ο Μπομπ Γούντγουορντ δεν είναι αληθινές, είναι η δουλειά ενός ανθρώπου πραγματικά φρενοβλαβή και ανισόρροπου», αντέδρασε ο Στίβεν Τσέουνγκ, ένας εκπρόσωπος του Τραμπ, προσθέτοντας ότι το βιβλίο «μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για χαρτί υγείας».

Η Κάμαλα Χάρις, η αντίπαλος του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, εξέφρασε την αγανάκτησή της. «Όλος ο κόσμος στην Αμερική έδινε αγώνα για να πάρει τα τεστ (…) και αυτός ο τύπος τα στέλνει στη Ρωσία, σε έναν δολοφόνο δικτάτορα, για προσωπική του χρήση; Δεν είναι παρά μόνο το πιο πρόσφατο παράδειγμα του ποιος είναι ο Τραμπ», σχολίασε η νυν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις