Πέμπτη, 4 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Ο Τραμπ παλεύει να μείνει «ζωντανός» στο Οβάλ Γραφείο – Το TIME τον ρίχνει… στα βαθιά

Ο Τραμπ παλεύει να μείνει «ζωντανός» στο Οβάλ Γραφείο – Το TIME τον ρίχνει… στα βαθιά

– Νέο εντυπωσιακό πρωτοσέλιδο από το περιοδικό TIME για τις… φουρτούνες του Ντόναλντ Τραμπ
– Ο Αμερικανός πρόεδρος “πνίγεται” από το σκάνδαλο Κόεν και την παραδοχή πως επηρέασε τις εκλογές του ‘16
– Παραδέχτηκε πως γνώριζε αλλά εκ των υστέρων ο Αμερικανός πρόεδρος
– Αν με διώξουν θα καταρρεύσουν οι αγορές δήλωσε

Ξεκίνησε ως καταιγίδα. Έγινε φουρτούνα. Και εν τέλη, βύθισε τον Ντόναλντ Τραμπ. Το Time γράφει ξανά ιστορία με ακόμη ένα εντυπωσιακό πρωτοσέλιδο για τον Αμερικανό πρόεδρο.

Είναι επί της ουσίας το αποκορύφωμα μιας τριλογίας πρωτοσέλιδων από το Time δια χειρός του Τιμ Ο’ Μπράιεν, του καλλιτέχνη που “υπογράφει” τα εξώφυλλα του γνωστού περιοδικού εδώ και σχεδόν 30 χρόνια. Μια τριλογία με πρωταγωνιστή τον Ντόναλντ Τραμπ.

Το τελευταίο εξώφυλλο δείχνει τον Αμερικανό πρόεδρο να επιπλέει με δυσκολία πάνω από το νερό, που έχει καλύψει όλο το Οβάλ Γραφείο. Είναι ο τρόπος του Ο’ Μπράιεν και του Time να αποτυπώσουν σε ακόμη ένα εντυπωσιακό και συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο την τρικυμία της κυβέρνησης Τραμπ. Αφορμή, φυσικά, όχι μόνο την καταδίκη του πρώην επικεφαλής της προεκλογικής του εκστρατείας Πολ Μάναφορτ αλλά κυρίως τη δήλωση ενοχής του πρώην προσωπικού του δικηγόρου, Μάικλ Κόεν.

Του ανθρώπου που παραδέχθηκε ότι κατ’ εντολήν του νυν Αμερικανού προέδρου πλήρωσε δυο γυναίκες, την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς και μια πρώην playmate, για να μην αποκαλύψουν προεκλογικά, πως είχαν ερωτικές σχέσεις με τον Τραμπ. Πως επί της ουσίας, δηλαδή, επηρέασε το αποτέλεσμα των εκλογών του ’16.

Ο Τραμπ, με τη χαρακτηριστική κόκκινη γραβάτα του, επιπλέει πάνω από το γραφείο του, με το κεφάλι του μόλις έξω από το νερό. «Στα βαθιά» είναι η μοναδική φράση που υπάρχει πάνω στο εξώφυλλο.

Δείτε το εξώφυλλο

 

View this post on Instagram

 

Even in a presidency punctuated by surreal moments, it was a stunning scene. Michael Cohen, the President’s longtime personal lawyer, pleaded guilty on Aug. 21 to eight felony counts, including arranging payments during the 2016 campaign to suppress two women’s accounts of alleged extramarital affairs with Donald Trump. “I participated in this conduct,” Cohen avowed, “in coordination with and at the direction of” Trump himself. With that extraordinary statement, he implicated the President of the United States in a federal crime—to be violating campaign­-finance laws—“principal purpose,” of which he said, was to influence an election that #Trump won by only 78,000 votes in three states. The courtroom drama brought all the President’s legal and political problems together in a single supernova. It highlighted Trump’s sordid history with #women, his willingness to blur the lines between business and #politics, and growing fallout from the investigation led by special counsel Robert Mueller, who referred the Cohen case to federal prosecutors. The explosion came minutes after Trump’s onetime campaign chairman Paul Manafort was convicted on eight counts of tax evasion and bank fraud in a case prosecuted by Mueller’s deputies. Tuesday was arguably the most pivotal day in this presidency, and the consequences are only beginning to kick in. Read this week’s full cover story on TIME.com. Illustration by @obrienillustration for TIME; animation by @brobeldesign

A post shared by TIME (@time) on

Η τριλογία του… Τραμπ

Το πρώτο εξώφυλλο της τριλογίας Τραμπ ήταν εκείνο της έκδοσης στις 27 Φεβρουαρίου. Τότε, το TIME είχε κυκλοφορήσει ξανά με τον Τραμπ πρωταγωνιστεί. Δεν υπάρχει τίποτα να δείτε εδώ, έγραφε, με τον νέο (τότε) πρόεδρο των ΗΠΑ (είχε αναλάβει ένα μήνα και κάτι πριν) να κάθεται στο γραφείο του, με τα χέρια του ενωμένα και την καταιγίδα να σαρώνει από τα μαλλιά του μέχρι τα χαρτιά του και το τηλέφωνο.

«Όταν σχεδίασα αυτό το πρωτοσέλιδο, όπως πολλοί άλλοι, θεώρησα ότι το χάος (του Τραμπ) δεν θα μπορούσε να διαρκέσει πολύ, αλλά η ατελείωτη πλημμύρα των έκτακτων ειδήσεων παρέσυρε τον Λευκό Οίκο, οι απολύσεις και τα σκάνδαλα, αισθάνθηκα ότι η μεταφορά της καταιγίδας ήταν πιο σχετική από ποτέ», είπε ο Ο’ Μπράιεν.

Ακολούθησε το δεύτερο μέρος της τριλογίας των εξωφύλλων. Ήταν στις 23 Απριλίου 2018, μετά την επιδρομή στο γραφείο του Κόεν. Ο Τραμπ φορούσε πάλι την κόκκινη γραβάτα του. Καθόταν στην ίδια θέση, με την ίδια στάση. Μόνο που αυτή τη φορά, η φουρτούνα τον είχε καλύψει ως τη μέση.

Και φτάσαμε στο εξώφυλλο της έκδοσης για την 3η Σεπτεμβρίου 2018. Αυτή τη φορά ο Τραμπ δεν κάθεται στο γραφείο του. Παλεύει να κρατήσει το κεφάλι του έξω από το νερό. Όλο το Οβάλ γραφείο είναι καλυμμένο από το νερό. Και ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος επιπλέει. Και παλεύει να μη βυθιστεί και μείνει «ζωντανός». Οι αποκαλύψεις για τη δράση του Κόεν, την οποία γνώριζε όπως παραδέχτηκε σε συνέντευξη στο Fox News, έστω και αν υποστήριξε ότι το έμαθε… αφού είχε γίνει και τα χρήματα που δόθηκαν στις δυο γυναίκες ήταν δικά του και όχι από τις δωρεές στην προεκλογική του εκστρατεία, παρασύρουν τον Τραμπ σε τέτοιο σημείο που η φράση «πρόταση μομφής» ακούγεται όλο και περισσότερο στην Ουάσινγκτον…

«Μπορεί να δώσω χάρη στον Μάναφορτ»

Όλα αυτά ενώ κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο Fox News, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δώσει στον Μάναφορτ «προεδρική χάρη» στον πρώην επικεφαλής της προεκλογικής του εκστρατείας. Τον Πολ Μάναφορτ που πριν μερικές μέρες καταδικάστηκε για τις 8 από τις 18 κατηγορίες που αντιμετώπιζε σχετικά με τραπεζικές και φορολογικές απάτες.

Το ότι ο Τραμπ θα σκεφτεί να «σώσει» τον Μάναφορτ αποκάλυψε η Έινζλι Έρχαρτ, η δημοσιογράφος που πήρε τη συνέντευξη από τον Αμερικανό πρόεδρο. Όπως είπε, ο πρόεδρος των ΗΠΑ της αποκάλυψε ότι «θα εξέταζε» το ενδεχόμενο να δώσει χάρη στον Μάναφορτ.

«Νομίζω ότι αισθάνεται άσχημα για τον Μάναφορτ. Ήταν φίλοι», είπε η Έρχαρτ στην τηλεοπτική εκπομπή «Χάνιτι» του Fox News το βράδυ της Τετάρτης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις