Σάββατο, 3 Αυγ.
27oC Αθήνα

Ο Τυρρανόσαυρος Ρεξ ήταν κανίβαλος!

Αυτό δείχνουν τα σημάδια από δόντια που βρέθηκαν σε απολιθώματα άλλων τυρρανοσαύρων, σύμφωνα με αμερικανούς μελετητητές.

Ο παλαιοντολόγος Νικ Λόνγκριχ από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ εξέτασε απολιθωμένα κόκκαλα που βρέθηκαν στην Μοντάνα των ΗΠΑ, όπου ο τεράστιος και φοβερός δεινόσαυρός ζούσε πριν από 66 εκατομμύρια χρόνια.

Στην αρχή οι επιστήμονες εξεπλάγησαν όταν είδαν τα τεράστια δόντια στα κόκκαλα που σήμαιναν ότι έγιναν από πλάσμα δυνατότερο του T Rex. Στη συνέχεια εξεπλάγησαν ακόμη περισσότερο όταν διαπίστωσαν ότι τα σημάδια παρέπεμπαν σε δόντια του ίδιου είδους, πράγμα που σήμαινει ότι ο δεινόσαυρος αυτός έτρωγε πτώματα ομοίων του. “Αν κάτι είναι νεκρό, είναι φαγητό” εξηγεί γλαφυρά ο Γκρέγκορι Έρικσον επιστήμονας του Πανεπιστημίου της Φλόριντα που συμμετείχε στην έρευνα.

Στην πραγματικότητα, ούτε ο ένας ούτε ο άλλος επιστήμονας μπορούν να διαβεβαιώσουν ότι ο ένας δεινόσαυρος δεν σκότωσε τον άλλον για να τον φάει, ωστόσο το πιθανότερο σενάριο είναι ότι ο Τ Rex τρεφόταν από πτώματα ακόμη και ομοίων του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε