Τρίτη, 3 Σεπτ.
32oC Αθήνα

Ο Τζέιμς Ντάρεν του «Gidget» και του «Star Trek» πέθανε σε ηλικία 88 ετών

Ο Τζέιμς Ντάρεν του «Gidget» και του «Star Trek» πέθανε σε ηλικία 88 ετών
Associated Press

Τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024 πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός, Τζέιμς Ντάρεν, σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες, σε ηλικία 88 ετών. 

Την είδηση του θανάτου έδωσε ο γιος του ηθοποιού, Τζιμ Μόρετ, ο οποίος αποκάλυωε πως ο πατέρας του «έφυγε» στον ύπνο του, σε νοσοκομείο στο Λος Άντζελες. Ο Τζέιμς Ντάρεν ξεκίνησε την καριέρα του σε νεαρή ηλικία και γρήγορα απέκτησε φήμη ως ένα από τα «teen idols» της εποχής του.

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ήταν συμμετοχή του στην ταινία «Gidget» του 1959 αλλά και στην τηλεοπτική σειρά «Star Trek: Deep Space Nine». 

Σύμφωνα με το γιο του, ο Ντάρεν αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του και ήταν αδύναμος για να υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις. «Πάντα πίστευα ότι θα τα κατάφερνε επειδή ήταν τόσο κουλ. Ήταν πάντα ψύχραιμος», δήλωσε ο Τζιμ Μόρετ.

Ο James Darren έπαιξε, τραγούδησε και έχτισε μια επιτυχημένη καριέρα στα παρασκήνια και ως τηλεοπτικός σκηνοθέτης, σκηνοθετώντας επεισόδια γνωστών σειρών όπως το «Beverly Hills 90210» και το «Melrose Place». Στη δεκαετία του 1980, ήταν ο αξιωματικός Jim Corrigan στο τηλεοπτικό σόου των αστυνομικών “TJ Hooker”.

Η απήχησή του στους τότε έφηβους, τον οδήγησε σε δισκογραφικό συμβόλαιο. Δύο από τα σινγκλ του Ντάρεν, το «Goodbye Cruel World» και το «Her Royal Majesty», έφτασαν στο Top 10 του Billboard Hot 100 chart. Άλλα σινγκλ ήταν τα «Gidget» και «Angel Face».

Ο Τζέιμς Ντάρεν γεννήθηκε ως Τζέιμς Ερκολάνι το 1936 και μεγάλωσε στη Νότια Φιλαδέλφεια. Ήδη ξεκίνησε να τραγουδά από την ηλικία των 5 ενώ στα 14 του εμφανιζόταν σε νυχτερινά κέντρα της περιοχής του.

Ο Ντάρεν παντρεύτηκε την πρώτη του σύζυγο, Γκλόρια, το 1955 και μαζί απέκτησαν τον πρώην παρουσιαστή του CNN, Τζιμ Μορέτ. Μετά από ένα διαζύγιο, παντρεύτηκε δεύτερη φορά την Έβι Νορλούντ, με την οποία απέκτησαν δύο γιους, τον Κρίστιαν και τον Άντονι.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις