Πέμπτη, 3 Οκτ.
25oC Αθήνα

Ο Τζο Μπάιντεν άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο το Ισραήλ να χτυπήσει τις πετρελαιοπηγές του Ιράν και προκάλεσε απότομη αύξηση του πετρελαίου

Ο Τζο Μπάιντεν άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο το Ισραήλ να χτυπήσει τις πετρελαιοπηγές του Ιράν και προκάλεσε απότομη αύξηση του πετρελαίου
REUTERS/Evelyn Hockstein

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο το Ισραήλ να χτυπήσει τις πετρελαιοπηγές του Ιράν ως αντίποινα για την πυραυλική επίθεση.

Την Τετάρτη (02/10/2024) ο Τζο Μπάιντεν έχει αποκλείσει το γεγονός το Ισραήλ να χτυπήσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν αλλά δεν έπραξε το ίδιο και για τα πετρέλαια.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση «Συμφωνείτε με πλήγματα του Ισραήλ στις πετρελαϊκές υποδομές του Ιράν;» ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε: «Αυτό το θέμα το συζητάμε. Πιστεύω ότι θα ήταν λίγο…» χωρίς να ολοκληρώσει τη φράση του.

Αμέσως μετά τη δήλωση του Μπάιντεν, η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε απότομα. Γύρω στις 17.50 (ώρα Ελλάδας) το αμερικανικό αργό WTI έφτασε τα 73,12 δολάρια το βαρέλι (+4,34%) ενώ το Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας κατέγραφε αύξηση 3,95%, φτάνοντας τα 76,81 δολάρια το βαρέλι.

Επίσης δήλωσε πως σήμερα (03/10/2024) ότι «τίποτα δεν θα συμβεί» αναφορικά με μια ισραηλινή απάντηση κατά του Ιράν, μετά την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε την Τρίτη η Ισλαμική Δημοκρατία κατά του Ισραήλ.

«Τίποτα δεν θα συμβεί σήμερα (Πέμπτη)», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το θέμα, κατά τη διάρκεια σύντομης συνομιλίας του με δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει από τον Λευκό Οίκο για ένα ταξίδι στις νότιες ΗΠΑ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις