Site icon NewsIT

Ο Τζο Μπάιντεν αναβάλλει το ταξίδι σε Γερμανία και Αγκόλα ενόψει του τυφώνα «Milton»

08.10.2024 | 17:50
Ο Τζο Μπάιντεν αναβάλλει το ταξίδι σε Γερμανία και Αγκόλα ενόψει του τυφώνα «Milton»

U.S. President Joe Biden speaks to the press before departing for South Bend, Indiana, from the South Lawn of the White House in Washington, U.S., October 5, 2024. REUTERS/Annabelle Gordon

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανέβαλε το επικείμενο ταξίδι του στη Γερμανία και την Αγκόλα για να επιβλέψει τη διαχείριση των προετοιμασιών για τον τυφώνα Milton, ανακοίνωσε σήμερα (08.10.2024) ο Λευκός Οίκος.

«Δεδομένης της προβλεπόμενης πορείας και ισχύος του κυκλώνα Μίλτον, ο Τζο Μπάιντεν αναβάλλει το επικείμενο ταξίδι του στη Γερμανία και την Αγκόλα προκειμένου να επιβλέψει τις προετοιμασίες και την απάντηση των αρχών στον κυκλώνα Μίλτον, επιπλέον της συνεχιζόμενης απάντησης στις επιπτώσεις του κυκλώνα Helen στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ», ανακοίνωσε η αμερικανική προεδρία.

Ο Τζο Μπάιντεν σκόπευε να αναχωρήσει για το Βερολίνο την Πέμπτη και στη συνέχεια να ταξιδέψει στην Αγκόλα, επιστρέφοντας στις ΗΠΑ στις 15 Οκτωβρίου. Αυτή θα σήμαινε την πρώτη φορά που ο 81χρονος θα ταξίδευε στην αφρικανική ήπειρο ως πρόεδρος.

Στην Αγκόλα, ο Μπάιντεν θα έκανε συνάντηση με τον Πρόεδρο João Lourenço για να συζητήσουν κοινές προτεραιότητες και συνεργασίες, όπως η κλιματική ασφάλεια, η μετάβαση στην καθαρή ενέργεια και η ενίσχυση της δημοκρατίας και της συμμετοχής των πολιτών, δήλωσε ο Λευκός Οίκος όταν ανακοίνωσε το ταξίδι τον περασμένο μήνα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version