Site icon NewsIT

Ο Τζο Μπάιντεν δηλώνει ανακουφισμένος που ο Ντόναλντ Τραμπ είναι σώος και ασφαλής

14.07.2024 | 03:20
Ο Τζο Μπάιντεν δηλώνει ανακουφισμένος που ο Ντόναλντ Τραμπ είναι σώος και ασφαλής

FILE PHOTO: U.S. President Joe Biden attends the first presidential debate hosted by CNN in Atlanta, Georgia, U.S., June 27, 2024. REUTERS/Marco Bello/File Photo

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πραγματοποίησε την πρώτη του δήλωση μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια.

Ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε ευγνωμοσύνη και υπογράμμισε πως αισθάνεται «ανακουφισμένος» που ο προκάτοχός του, ο Ντόναλντ Τραμπ, είναι «σώος», «ασφαλής» και «πάει καλά» μετά την επίθεση εναντίον του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην πολιτεία Πενσιλβάνια χθες Σάββατο, την τελευταία ομιλία που επρόκειτο να εκφωνήσει πριν από το συνέδριο της παράταξης της αμερικανικής δεξιάς στο Μιλγουόκι, στην πολιτεία Ουισκόνσιν, που προγραμματίζεται να ξεκινήσει αύριο Δευτέρα.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν διαβεβαίωσε πως «προσεύχεται» για τον αντίπαλό του και τόνισε ότι οι Αμερικανοί πρέπει να «ενωθούν» και να καταδικάσουν την επίθεση ως έθνος, υπογραμμίζοντας ότι η βία αυτού του είδους «δεν έχει καμιά θέση» στην Αμερική, σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του στον Λευκό Οίκο.

Συμπλήρωσε ότι ενημερώνεται για το συμβάν.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version