Πέμπτη, 18 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Ο Τζο Μπάιντεν έχει κορονοϊό: Ακύρωσε όλες τις εμφανίσεις του

Ο Τζο Μπάιντεν έχει κορονοϊό: Ακύρωσε όλες τις εμφανίσεις του

Λίγες ώρες μετά την αινιγματική δήλωση του Τζο Μπάιντεν ότι αν έχει ιατρικό πρόβλημα, μόνο τότε θα σκεφτόταν να αποσυρθεί, έγινε γνωστό πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι θετικό στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Τζο Μπάιντεν, διαπιστώθηκε, στη Νεβάδα στο πλαίσιο της εκστρατείας του για την επανεκλογή του τον Νοέμβριο, πως μολύνθηκε από τον νέο κορονοϊό και παρουσιάζει «ελαφριά συμπτώματα» της COVID-19.

Ο Δημοκρατικός αρχηγός του κράτους, 81 ετών, «πλήρως εμβολιασμένος», έχει ρινόρροια, βήχα, γενική αδιαθεσία και του δόθηκε πρώτη δόση Paxlovid.

Θα παραμείνει σε απομόνωση για μερικά 24ωρα αφού επιστρέψει στο προπύργιό του, το Ρεχόμποθ, στην πολιτεία Ντέλαγουερ, ασκώντας τα καθήκοντά του εξ αποστάσεως, διαβεβαίωσαν οι υπηρεσίες του – την ώρα που οι αμφιβολίες για τη σωματική και πνευματική υγεία του Μπάιντεν αναζωπυρώνονται και στελέχη της παράταξής του τον καλούν να αποσυρθεί.

«Είναι εμβολιασμένος και με ενισχυτική δόση και βιώνει ήπια συμπτώματα», δήλωσε ακόμα η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Ζαν-Πιερ.

Η ανακοίνωση σε συνέδριο

Η είδηση ότι ο Τζο Μπάιντεν νοσεί από κορονοϊό ανακοινώθηκε στο ετήσιο συνέδριο της UnidosUS που μεταδόθηκε από το κανάλι του Λευκού Οίκου στο YouTube.

Ο Μπάιντεν επρόκειτο να μιλήσει στην εκδήλωση στο Λας Βέγκας στο πλαίσιο μιας προσπάθειας συσπείρωσης των ισπανόφωνων ψηφοφόρων ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Unidos US, Τζάνετ Μουργκουία δήλωσε στους καλεσμένους ότι ο πρόεδρος έστειλε τη λύπη του και δεν μπορούσε να εμφανιστεί επειδή βρέθηκε θετικός στον ιό.

 

Ο πρόεδρος λίγη ώρα πριν είχε βρεθεί σε εστιατόριο στο Λας Βέγκας, όπου χαιρέτησε τους θαμώνες και ήταν προγραμματισμένο να δώσει συνέντευξη στο Univision.

Τζο Μπάιντεν: «Είμαι καλά»

Αναχωρώντας από το Λας Βέγκας ο Μπάιντεν είπε στους δημοσιογράφους πως «είμαι καλά, τρέφομαι καλά». Ο Μπάιντεν δεν φορούσε μάσκα ούτε το προσωπικό που επιβιβαζόταν μαζί του στο Air Force One.

Η ανακοίνωση έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά την αινιγματική τη συνέντευξή του στο BET News ότι «αν είχα κάποια ιατρική κατάσταση που προέκυπτε, αν κάποιος, αν οι γιατροί έρχονταν και μου έλεγαν έχεις αυτό το συγκεκριμένο πρόβλημα» μόνο τότε ίσως αποχωρούσα από την κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ.

Σε συνέντευξή του στο ABC News μια εβδομάδα μετά το ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ, επέμεινε ότι μόνο ο «Παντοδύναμος Κύριος» θα μπορούσε να τον κάνει να εγκαταλείψει την κούρσα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις