Σάββατο, 17 Αυγ.
31oC Αθήνα

Ο Τζο Μπάιντεν και οι δυο κολοσσιαίες γκάφες του: Είπε τον Ζελένσκι, «Πούτιν» και την Κάμαλα Χάρις «Τραμπ»

Ο Τζο Μπάιντεν και οι δυο κολοσσιαίες γκάφες του: Είπε τον Ζελένσκι, «Πούτιν» και την Κάμαλα Χάρις «Τραμπ»

Καθώς οι “φωνές” των Δημοκρατικών να αποχωρήσει από την κούρσα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ αυξάνονται και… πληθύνονται, ο Τζο Μπάιντεν υπέπεσε σε δυο φραστικά λάθη, που όχι μόνο δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα αλλά κάνουν και τον γύρο του κόσμου, φέροντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ ξανά στα “σχοινιά”.

Και τα δυο λάθη του Τζο Μπάιντεν είχαν να κάνουν με τους δυο μεγαλύτερους… “εχθρούς” του: τον αντίπαλό του στις εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο 81χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλεσε τον Ζελένσκι, «Πούτιν» και την Κάμαλα Χάρις… «Τραμπ». 

Και τα δυο έγιναν τη χειρότερη στιγμή: το ένα μπροστά σε όλους τους ηγέτες των κρατών μελών του ΝΑΤΟ και το δεύτερο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου την οποία, εν πολλοίς, έδωσε για να καθησυχάσει όσους θεωρούν ότι πρέπει να εγκαταλείψει την κούρσα των εκλογών.

Την ώρα που η πίεση για να αποσύρει την υποψηφιότητά του για να επανεκλεγεί στην προεδρία των ΗΠΑ τον Νοέμβριο εντείνεται, ο Τραμπ αποκάλεσε «πρόεδρο Πούτιν» τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, την ώρα που τον κάλεσε στο βήμα της συνόδου του NATO στην Ουάσιγκτον, προτού σπεύσει να το διορθώσει. Τα… έριξε στο γεγονός πως θέλει πολύ να κερδίσει η Ουκρανία τη Ρωσία και να ηττηθεί ο Πούτιν. Λίγοι τον πίστεψαν.

«Και τώρα θα δώσω τον λόγο στον πρόεδρο της Ουκρανίας, που έχει τόσο θάρρος όση και αποφασιστικότητα. Κυρίες και κύριοι, ο πρόεδρος Πούτιν», είπε ο Μπάιντεν που συνειδητοποίησε το λάθος και επέστρεψε στο μικρόφωνο για να δηλώσει: «…θα νικήσει τον πρόεδρο Πούτιν. Ο πρόεδρος Ζελένσκι! Είμαι τόσο επικεντρωμένος στο να νικηθεί ο Πούτιν».

Λίγο μετά απαντώντας στην πρώτη ερώτηση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Τζο Μπάιντεν είπε πως «δεν θα είχα επιλέξει τον αντιπρόεδρο Τραμπ αν δεν θεωρούσα πως έχει τα προσόντα για να γίνει πρόεδρος». Προφανώς εννοούσε την Κάμαλα Χάρις.

Και δεν είναι μόνο ότι ο ένας μετά τον άλλοι οι Δημοκρατικοί τον καλούν να αποχωρήσει. Είναι ότι τον λοιδωρεί και ο αντίπαλός του… 

«Σπουδαία δουλειά, Τζο», ήταν η αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ μέσω του Truth Social, της πλατφόρμας social media το οποίο αποτελεί προσωπικό του δημιούργημα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις