Κυριακή, 21 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Ο Τζο Μπάιντεν παραμένει απομονωμένος λόγω κορονοϊού και ο Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζει «σχέδιο μάχης» κατά της Κάμαλα Χάρις

Ο Τζο Μπάιντεν παραμένει απομονωμένος λόγω κορονοϊού και ο Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζει «σχέδιο μάχης» κατά της Κάμαλα Χάρις

Σιγή ιχθύος τηρεί το επιτελείο του Τζο Μπάιντεν σχετικά με την κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ και τις προθέσεις του, ενώ ο 81χρονος παραμένει απομονωμένος στο σπίτι του στο Ντέλαγουερ λόγω κορονοϊού. Την ίδια ώρα το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζει πυρετωδώς για να αντιμετωπίσει την Κάμαλα Χάρις. 

Δεκάδες βουλευτές και γερουσιαστές των Δημοκρατικών ζητούν από τον Τζο Μπάιντεν να αποχωρήσει, καθώς πιστεύουν πως πλέον – μετά την καταστροφική του εμφάνισή στο ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ – δεν είναι σε θέση να τον κερδίσει.

Οι δημοσκοπήσεις παρουσιάζουν απογοητευτικά νούμερα για τον Τζο Μπάιντεν, ειδικά μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος βλέπει τα ποσοστά του να εκτοξεύονται.

Για κάποιους η αποχώρηση Μπάιντεν είναι δεδομένη και αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες.

Ήδη ο Μπαράκ Ομπάμα, η Νάνσι Πελόζι και δεκάδες ακόμη στελέχη των Δημοκρατικών του έχουν ζητήσει να αποσυρθεί με τον Τζο Μπάιντεν να εμφανίζεται – σύμφωνα με δημοσιεύματα – απογοητευμένος και προδομένος.

Ωστόσο, πληροφορίες του NBC αναφέρουν ότι το ζεύγος Κλίντον παραμένει στο πλευρό του Μπάιντεν αλλά… ιδιωτικά, καθώς δεν σκοπεύει να κάνει άμεσα κάποια δήλωση υπέρ της υποψηφιότητας του 81χρονου.

Οι Δημοκρατικοί κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα και τόσο το επιτελείο του Μπάιντεν όσο και ο ίδιος ο 81χρονος παραμένουν άφαντοι. 

Το επιτελείο Τραμπ ετοιμάζει σχέδιο κατά της Χάρις

Ήδη το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζει σχέδιο για την επόμενη μέρα.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι να αποσυρθεί ο Τζο Μπάιντεν και να αναλάβει η Κάμαλα Χάρις να κονταροχτυπηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ. 

Η ομάδα του Τραμπ ετοιμάζει ήδη στρατηγική για να καταφέρει να την αφανίσει…

Σύμφωνα με τη dailymail, το σχέδιο περιλαμβάνει ένα κύμα διαφημίσεων και αρνητικής κρητικής στη Χάρις, τόσο κατά την τελευταία θητεία της ως αντιπρόεδρος όσο και την περίοδο που ήταν γερουσιαστής στην Καλιφόρνια.

Η έρευνα στο επιτελείο του Τραμπ έχει ήδη ξεκινήσει. 

Κατά το ίδιο δημοσίευμα παρόμοια έρευνα έχει γίνει και για άλλους πολιτικούς, που ενδεχομένως να προταθούν ώστε να οδηγήσουν τους Δημοκρατικούς στην εκλογική κούρσα του 2024.

Ωστόσο, το βάρος πέφτει στην Κάμαλα Χάρις, καθώς – εκτιμούν οι Ρεπουμπλικάνοι – ενδεχόμενη παράκαμψη της Χάρις θα δίχαζε ακόμα περισσότερο τους Δημοκρατικούς, που θα ρίσκαραν να χάσουν τους αφροαμερικανούς ψηφοφόρους. 

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Δημοσκόπηση, η οποία έγινε από το Κέντρο Έρευνας Δημοσίων Υποθέσεων AP-NORC, έδειξε ότι η πλειοψηφία των Δημοκρατικών πιστεύει ότι η χώρα θα ήταν σε καλά χέρια εάν ο Χάρις αναλάμβανε να ηγηθεί της κούρσας των Δημοκρατικών. 

Περίπου το 58% των Δημοκρατικών φαίνεται να πιστεύει ότι ο Χάρις θα γινόταν καλή πρόεδρος, το 22% πιστεύει ότι δεν κάνει για τη δουλειά και το 20% δηλώνει πως δεν γνωρίζει αρκετά πράγματα για τη Χάρις για να απαντήσει.

Την ίδια ώρα το 30% όλων των ψηφοφόρων σημειώνει πως η Χάρις θα γινόταν καλή πρόεδρος, ενώ το 87% των Ρεπουμπλικάνων δηλώνει ότι δεν θα είναι καλή πρόεδρος για τις ΗΠΑ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις