Site icon NewsIT

Ο Τζο Μπάιντεν σκούπισε τα δάκρυα του και είπε: «Στηρίξτε Κάμαλα, ο Τραμπ είναι λούζερ» – Η αποχαιρετιστήρια ομιλία και η αγκαλιά στη Χάρις

20.08.2024 | 08:33
Ο Τζο Μπάιντεν σκούπισε τα δάκρυα του και είπε: «Στηρίξτε Κάμαλα, ο Τραμπ είναι λούζερ» – Η αποχαιρετιστήρια ομιλία και η αγκαλιά στη Χάρις

Εμφανώς συναισθηματικά φορτισμένος και με δάκρια στα μάτια ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έδωσε μία συγκινητική ομιλία στο Συνέδριο των Δημοκρατικών το βράδυ της Δευτέρας (19.08.2024) κατά την οποία κάλεσε το κοινό να στηρίξει την Κάμαλα Χάρις στην εκλογική κούρσα .

Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε χτες τους Δημοκρατικούς ψηφοφόρους να εκλέξουν στην προεδρία την Κάμαλα Χάρις, αποκαλώντας την «εισαγγελέα», παρά τον Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο χαρακτήρισε: «Καταδικασμένο από τη δικαιοσύνη κακοποιό». Ο Τζο Μπάιντεν είπε στο συνέδριο ότι: «Η δημοκρατία έχει επικρατήσει» και εξιστόρησε τα επιτεύγματά του, ενώ είπε επίσης ότι η αντιπρόεδρος Χάρις μαζί με τον Τιμ Βαλζ θα συνεχίσουν το έργο του.

Ο 81χρονος είπε ότι είχε αφιερωθεί στην υπηρεσία των ΗΠΑ και ότι ποτέ δεν ένιωσε πιο αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας. «Έχω κάνει πολλά λάθη στην καριέρα μου, αλλά σου έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό για 50 χρόνια. Όπως πολλοί από εσάς, έδωσα την καρδιά και την ψυχή μου στο έθνος μας».

Μιλώντας για τον προκάτοχό του, Ντόναλντ Τραμπ, ο ίδιος χαρακτήρισε τον Ρεπουμπλικάνο «loser», δηλαδή «αποτυχημένο» ενόψει των προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου στην ομιλία του την πρώτη ημέρα του συνεδρίου της παράταξής του στο Σικάγο.

Ο απερχόμενος αρχηγός του κράτους επευφημήθηκε εκκωφαντικά, παρατεταμένα από τους συνέδρους εισερχόμενος στην κύρια αίθουσα του United Center, με πολλούς να φωνάζουν «σ’ αγαπάμε Τζο!» ή «ευχαριστούμε Τζο!». Ο πρόεδρος Μπάιντεν ανταπέδωσε λέγοντας επίσης πως τους «αγαπά».

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα πως εγκαταλείπει την εκστρατεία για την επανεκλογή του, παραδίδει τη σκυτάλη στην αντιπρόεδρό του Κάμαλα Χάρις, η υποψηφιότητα της οποίας θα επικυρωθεί απλώς τυπικά στο συνέδριο. Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε «αιωνίως ευγνώμων» στον Αμερικανό πρόεδρο.

Η Κάμαλα Χάρις μίλησε εν συντομία από τη σκηνή του συνεδρίου, ευχαριστώντας τον Μπάιντεν για την ηγεσία του. Με τη σειρά της και η Χίλαρι Κλίντον εξέφρασε την υποστήριξή της προς την Χάρις, λέγοντας ότι η αντιπρόεδρος «έχει τον χαρακτήρα, την εμπειρία και το όραμα για να μας οδηγήσει μπροστά.

Ως εισαγγελέας, η Καμάλα έκλεισε δολοφονίες και διακινητές ναρκωτικών. Ο Ντόναλντ Τραμπ αποκοιμήθηκε στη δική του δίκη. Αυτή είναι η ώρα μας στην Αμερική. Αυτή είναι η στιγμή που στεκόμαστε όρθιοι, αυτή είναι η στιγμή που βγαίνουμε μπροστά», τόνισε η Κλίντον.

Στο τέλος της ομιλίας του ο Μπάιντεν δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη συγκίνησή του, ενώ έδωσε μία αγκαλιά στην πολυαγαπημένη του κόρη, Άσλεϊ, ενώ το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version