Τετάρτη, 17 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Ο Τζούλιαν Ασάνζ μπορεί να κάνει έφεση κατά της απόφασης για έκδοσή του στις ΗΠΑ

Ο Τζούλιαν Ασάνζ μπορεί να κάνει έφεση κατά της απόφασης για έκδοσή του στις ΗΠΑ

Μια μάχη κατά των ΗΠΑ κέρδισε σήμερα (20.05.2024) ο Τζούλιαν Ασάνζ, στον οποίο βρετανικό δικαστήριο επέτρεψε να κάνει έφεση στην έκδοσή του.

Η μάχη του Τζούλιαν Ασάνζ, του ιδρυτή του WikiLeaks, για να αποφύγει την έκδοσή του στις ΗΠΑ έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό.

Και η απόφαση του High Court του Λονδίνου είναι αναμφίβολα μια νίκη για τον Ασάνζ. Το δικαστήριο αποφάσισε πως οι διαβεβαιώσεις των ΗΠΑ για την υπόθεσή του δεν είναι ικανοποιητικές και πως θα επιτραπεί στον Ασάνζ να ασκήσει έφεση, η οποία θα τύχει πλήρους εξέτασης.

Το Μάρτιο, το ίδιο δικαστήριο είχε επιτρέψει προσωρινά στον 52χρονο Ασάνζ να προχωρήσει στην προσφυγή. Όμως έδωσε στις ΗΠΑ την ευκαιρία να παράσχουν ικανοποιητικές διαβεβαιώσεις ότι δεν θα επιδιώξουν να του επιβληθεί η ποινή του θανάτου και θα του επιτρέψουν να επικαλεσθεί σε δίκη το δικαίωμά του στην ελευθερία του λόγου βάσει της Πρώτης Τροπολογίας.

Τώρα, δύο υψηλόβαθμοι δικαστές ανακοίνωσαν ότι οι διαβεβαιώσεις, που δόθηκαν από τις ΗΠΑ, δεν είναι επαρκείς και πρόσθεσαν ότι θα επιτρέψουν να προχωρήσει η προσφυγή του Ασάνζ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις