Κόσμος

Ο βασιλιάς Κάρολος έκανε τα αποκαλυπτήρια τιμητικής πλάκας για τη βασίλισσα Ελισάβετ

Ο βασιλιάς Κάρολος έκανε σήμερα Τετάρτη (14.12.2022) τα αποκαλυπτήριας της τιμητικής πλάκας για τη βασίλισσα Ελισάβετ στο Παλάτι του Γουέστμινστερ, ως ανάμνηση του λαϊκού προσκυνήματος στη σορό της.

Στο λαϊκό προσκύνημα της βασίλισσας Ελισάβετ πήγαν περίπου 250.000 άνθρωποι και περίμεναν υπομονετικά για πολλές ώρες σε τεράστιες ουρές ώστε να αποτίσουν φόρο τιμής στη μητέρα του βασιλιά Κάρολου. Έτσι, ο νέος μονάρχης της Βρετανίας αποκάλυψε την τιμητική πλάκα στο ίδιο σημείο.

Παράλληλα, ο βασιλιάς Κάρολος είχε και συνομιλία με τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, τον ηγέτη του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ, καθώς και τους προέδρους της Βουλής των Κοινοτήτων και της Βουλής των Λόρδων.

charles elizabeth r charles elizabeth r

Επίσης, έλαβε και ένα δώρο αφιερωμένο στο Πλατινένιο Ιωβηλαίο της μητέρας του (δηλαδή τη συμπλήρωση 70 ετών στον θρόνο), το οποίο εορτάστηκε στη διάρκεια της χρονιάς που φεύγει.

charles elizabeth r charles elizabeth r

Ήταν δύο μπρούτζινα φωτιστικά, διακοσμημένα με τα «Θηρία της Βασίλισσας», τα οποία ο βασιλιάς Κάρολος άναψε εν μέσω επευφημιών και χειροκροτημάτων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς κατηγορεί για «κατάφωρη παραβίαση» της συμφωνίας το Ισραήλ που καθυστερεί την απελευθέρωση των Παλαιστινίων φυλακισμένων
Η Χαμάς κατηγόρησε το Ισραήλ για "κατάφωρη παραβίαση" της συμφωνίας εκεχειρίας μετά την απόφαση του Ισραήλ να καθυστερήσει την απελευθέρωση...
Στιγμιότυπο από απελευθέρωση ομήρων