Κόσμος

Ο βασιλιάς Κάρολος εσπευσμένα στο νοσοκομείο λόγω παρενεργειών από τη θεραπεία για τον καρκίνο

Το παλάτι προσπάθησε να υποβαθμίσει τη σοβαρότητα του επεισοδίου, με πηγές να αναφέρουν ότι η πορεία ανάρρωσης του βασιλιά συνεχίζεται προς θετική κατεύθυνση

Ο βασιλιάς Κάρολος εισήχθη στο νοσοκομείο την Πέμπτη (27/03/2025) μετά από ανεπιθύμητες παρενέργειες που συνδέονται με τη θεραπεία του για τον καρκίνο, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Ο βασιλιάς Κάρολος πήρε εξιτήριο μετά από «μια σύντομη περίοδο παρακολούθησης» αναφορικά με την θεραπεία του για τον καρκίνο, αλλά αναγκάστηκε να ακυρώσει μια σειρά από υποχρεώσεις που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στο Μπέρμιγχαμ την Παρασκευή (28/03/2025).

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους: «Μετά από προγραμματισμένη και συνεχιζόμενη ιατρική θεραπεία για καρκίνο σήμερα το πρωί, ο βασιλιάς παρουσίασε προσωρινές παρενέργειες που απαιτούσαν μια σύντομη περίοδο παρατήρησης στο νοσοκομείο.

«Ως εκ τούτου, οι απογευματινές υποχρεώσεις της Αυτού Μεγαλειότητας αναβλήθηκαν.

«Η Αυτού Μεγαλειότητα έχει πλέον επιστρέψει στο Clarence House και ως προληπτικό μέτρο, ενεργώντας βάσει ιατρικών συμβουλών, το αυριανό πρόγραμμα του ημερολογίου θα επαναπρογραμματιστεί επίσης.

«Η Αυτού Μεγαλειότης θα ήθελε να στείλει τη συγγνώμη του σε όλους εκείνους που μπορεί να ταλαιπωρηθούν ή να απογοητευτούν ως αποτέλεσμα».

Το παλάτι προσπάθησε να υποβαθμίσει τη σοβαρότητα του επεισοδίου, με πηγές να αναφέρουν ότι η συνεχιζόμενη πορεία ανάρρωσης του βασιλιά συνεχίζεται προς θετική κατεύθυνση.

Από τότε που επέστρεψε στα δημόσια καθήκοντα το περασμένο Πάσχα, συνέχισε με ένα πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων κρατικών επισκέψεων στην Αυστραλία και τη Σαμόα τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο βασιλιάς διαγνώστηκε με μια άγνωστη μορφή καρκίνου τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά από θεραπεία για διογκωμένο προστάτη και έκτοτε υποβάλλεται σε εβδομαδιαία θεραπεία.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Διαδήλωση υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου έκαναν Τούρκοι μετανάστες στο Βερολίνο
Στη Γερμανία ζουν περίπου τρία εκατομμύρια άτομα τουρκικής καταγωγής, πολλοί εκ των οποίων είναι απόγονοι των μεταναστών που έφτασαν στη χώρα για να εργαστούν τις δεκαετίες του '60 και του '70
Διαδήλωση Τούρκων μεταναστών στο Βερολίνο υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου
Θερμή υποδοχή του Έντι Ράμα στην Αθήνα - Τραγούδια, χοροί και μία «θάλασσα» από αλβανικές σημαίες
Στις βουλευτικές εκλογές της 11ης Μαΐου, μεγάλος αντίπαλος του Έντι Ράμα θα είναι ο Σαλί Μπερίσα, Πρόεδρος της Αλβανίας από το 1992 έως το 1997 και Πρωθυπουργός από το 2005 έως το 2013
Κατάμεστος ο χώρος στον «Ελληνικό Κόσμο» στην Πειραιώς από Αλβανούς πολίτες που πήγαν να παρακολουθήσουν την προεκλογική ομιλία του Έντι Ράμα την Κυριακή 30 Μαρτίου 2025