Σάββατο, 26 Οκτ.
22oC Αθήνα

Ο βασιλιάς Κάρολος ήπιε ναρκωτικό ποτό σε τελετή των Σαμόα υπό το άγρυπνο βλέμμα της Καμίλα

Victoria Jones/Pool via REUTERS
Victoria Jones/Pool via REUTERS

Στα νησιά Σαμόα βρίσκεται ο βασιλιάς Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα και συμμετείχαν σε παραδοσιακή τελετή ενώ δεν δίστασε να πιει κι ένα παραδοσιακό νακωτικό ποτό.

Ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα αφού ολοκλήρωσαν την βασιλική περιοδεία στην Αυστραλία επισκέφθηκαν τα νησιά Σαμόα και πήραν μέρος σε παραδοσιακή τελετή με τον 75χρονο μονάρχη να ανακηρύσεται «ανώτατος αρχηγός» των νήσων Σαμόα.

Ο βασιλιάς Κάρολος μπορεί να ταξίδεψε στη Σαμόα φορώντας την αγαπημένη του γραβάτα με τις ελληνικές σημαίες, αλλά στην παραδοσιακή τελετή το ζευγάρι εμφανίστηκε ομοιόμορφα ντυμένο με λευκά κοστούμια σε στυλ σαφάρι.

Ο βασιλιάς Κάρολος, που τον περασμένο Φεβρουάριο διαγνώστηκε με καρκίνο, κατά την διάρκεια της παραδοσιακής τελετής ήπιε μικρή ποσότητα από το ναρκωτικό ποτό «καβά», το οποίο παρασκευάζεται από σκόνη τοπικού φυτού ενώ το βλέμμα της βασίλισσας ήταν καρφωμένο πάνω του.

Εκείνη δεν αποχωρίστηκε λεπτό την βεντάλια της για να αντιμετωπίσει τη ζέστη.  

Victoria Jones/Pool via REUTERS

 Γύρω από τους υψηλούς φιλοξενούμενους είχαν παραταχθεί γυμνόστηθοι ιθαγενείς με τατουάζ.

Υπενθυμίζεται πως το 2022 ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός της Αυστραλίας νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο αφού κατά λάθος ήπιε πολύ από ένα τοπικό ρόφημα σε μια παρόμοια τελετή στη Μικρονησία.

Τοπικός αξιωματούχος, ο οποίος συμμετείχε στην τελετή, εξήγησε στην ομιλία του πως «η βασιλική παραδοσιακή τελετή “καβά” ή “ava” είναι η σπουδαιότερη τελετή ένδειξης σεβασμού στην παράδοση των Σαμόα». 

Ο 75χρονος βασιλιάς Κάρολος κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην Αυστραλία και στα νησιά Σαμόα έχει διακόψει την θεραπεία του για τον καρκίνο για 11 μέρες με την σύμφωνη γνώμη των γιατρών του.

Όμως, γτον συνοδεύουν δύο γιατροί ενώ ο βασιλιάς Κάρολος ταξίδεψε έχοντας στις… βαλίτσες του απόθεμα από το δικό του αίμα, για παν ενδεχόμενο.

Πληροφορίες από Independent

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις