Site icon NewsIT

Ο βασιλιάς Κάρολος «κόβει» το κόκκινο κρέας μετά τον καρκίνο

29.11.2024 | 15:36
REUTERS/Mina Kim

Ο καρκίνος του βασιλιά Καρόλου έφερε αλλαγές και στη διατροφή του καθώς αφού διαγνώσθηκε με μια μορφή καρκίνου στις αρχές του 2024, οι γιατροί του συνέστησαν ότι θα πρέπει να προσέχει περισσότερο και σε αυτό έχει συνοδοιπόρο την σύζυγό του Καμίλα

Ο γιος της βασίλισσας Καμίλα, Τομ Πάρκερ Μπόουλς, αποκάλυψε ότι ο βασιλιάς Κάρολος έκανε μια σημαντική αλλαγή στη διατροφή του σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Saga.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Independent, ο κριτικός τροφίμων ανέφερε ότι ο βρετανός βασιλιάς αναγκάστηκε να μειώσει το κόκκινο κρέας στην βασική του διατροφή με τη μητέρα του Καμίλα να περιορίζει επίσης το αρνί, το βοδινό και το χοιρινό προκειμένου να μην τον βάζει σε πειρασμούς.

Μάλιστα, ο Πάρκερ Μπόουλς σημείωσε ότι ο Κάρολος «εξετάζει σοβαρά πλέον τι και πότε τρώει κόκκινο κρέας» ενώ προσέθεσε «αυτό που πέρασε πρόσφατα τον έχει θορυβήσει».

«Δεν είμαι διατροφολόγος, αλλά ξέρω ότι το φαγητό είναι μέρος του «φαρμάκου» για το ανθρώπινο σώμα. Ξέρει πότε πρέπει να λαμβάνει τη σωστή αγωγή» κατέληξε ο γιος της Καμίλα.

Πάντως, όπως σημειώνουν τα βρετανικά μέσα, στην ιστοσελίδα της, η Cancer Research UK αναφέρει «Το κόκκινο κρέας ταξινομείται ως πιθανή αιτία καρκίνου. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολλές καλές ενδείξεις για τη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και ορισμένων τύπων καρκίνου, αλλά χρειαζόμαστε μερικές ακόμη μελέτες καλύτερης ποιότητας για να είμαστε σίγουροι».

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο βασιλιάς Κάρολος πρόσθεσε στην διατροφή του το αβοκάντο μετά από σύσταση των γιατρών του. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version