Δευτέρα, 9 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Ο βασιλιάς Κάρολος χάνει την υπομονή του με τον πρίγκιπα Άντριου – Απογοητευμένα δηλώνουν τα υπόλοιπα αδέρφια του μονάρχη

Ο βασιλιάς Κάρολος χάνει την υπομονή του με τον πρίγκιπα Άντριου – Απογοητευμένα δηλώνουν τα υπόλοιπα αδέρφια του μονάρχη
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δύο επιλογές φαίνεται να έχουν απομείνει στον πρίγκιπα Άντριου, ο οποίος αρνείται να αποχωρήσει από τη Βασιλική Στοά προκαλώντας την αντίδραση του αδερφού του, βασιλιά Καρόλου.

Ο μονάρχης προσπαθούσε εδώ και καιρό να βγάλει τον αδερφό του από την Βασιλική Στοά, αξίας 30 εκατομμυρίων λιρών στο Γουίνδσορ, στην οποία ζει με την πρώην σύζυγό του Σάρα Φέργκιουσον. Η διαμάχη του βασιλιά Καρόλου και του πρίγκιπα Άντριου «καλά κρατεί» σχεδόν 5 χρόνια, από όταν ο δούκας του Γιορκ παραιτήθηκε από τα επίσημα καθήκοντά του.

Ο βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου χρηματοδοτεί ιδιωτικούς φρουρούς να προσέχουν την έπαυλη από τότε που οι ένοπλοι αστυνομικοί του Άντριου απομακρύνθηκαν το 2022 εν μέσω του σκανδάλου Τζέφρι Έπσταϊν .

Λέγεται ότι ο 75χρονος βασιλιάς έχει διακόψει κάθε επαφή που είχε με τον 64χρονο αδερφό του και έχει ξεκαθαρίσει ότι πλέον υπάρχουν μόνο «δύο πιθανές επιλογές» για τον Άντριου.

Πρώτη επιλογή είναι είναι να βρει ο δούκας του Γιορκ έναν τρόπο να είναι οικονομικά ανεξάρτητος πληρώνοντας τα δικά του έξοδα, τα οποία θα καλύπτουν και την ασφάλειά του και τη συντήρηση του σπιτιού του.

Η δεύτερη επιλογή, σύμφωνα με πηγές κοντά στον Βασιλιά, είναι να μετακομίσει ο πρίγκιπας Άντριουσε «πιο κατάλληλη για τον ίδιο κατοικία».

Μάλιστα, ο Κάρολος ενθάρρυνε τον Άντριου να μετακομίσει στο Frogmore Cottage στο κτήμα του Γουίνσδορ, το οποίο είναι το πρώην σπίτι του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, πριν αυτοί μετακομίσουν στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Η εξοχική κατοικία βρίσκεται μέσα στον υπάρχοντα κλοιό ασφαλείας του βασιλικού κτήματος Γουίνσδορ και ανακαινίστηκε από τον δούκα και τη δούκισσα του Σάσσεξ.

Ο πρίγκιπας Άντριου έλαβε προθεσμία μέχρι το φθινόπωρο για να φύγει από τη Βασιλική Στοά, όπως αναφέρθηκε τον περασμένο μήνα. Το τελεσίγραφο φέρεται να προήλθε από τον ίδιο τον μονάρχη, ο οποίος εδώ και καιρό προσπαθεί να διώξει τον μικρότερο αδερφό του από την ιδιοκτησία.

Ο Άντριου ήταν απρόθυμος να φύγει, έχοντας υπογράψει μίσθωση 75 ετών με το Crown Estate όταν μετακόμισε το 2003 με τον όρο να καταβάλει προκαταβολή 1 εκατομμυρίου £ και να πληρώσει 260.000 λίρες ετησίως ως ενοίκιο.

Υπάρχει επίσης η ανάγκη επισκευών στα κτίρια του ακινήτου, μερικά από τα οποία έχουν ερειπωθεί και ο απολογισμός για τις ανακαινίσεις ανέρχεται στα 7 εκατομμύρια λίρες.

Οι πρωτοβουλίες του βασιλιά Καρόλου για να πείσει τον πρίγκιπα Άντριου να φύγει φάνηκαν να έχουν αλλάξει, αφού αναφέρθηκε ότι απέλυσε τουλάχιστον 10 άτομα προσωπικό από τη Βασιλική Στοά που εργάζονταν για τον αδερφό του.

Σύμφωνα με πηγές του παλατιού, ο Άντριου σχεδιάζει να κληροδοτήσει τη μίσθωση στις κόρες του, πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ακίνητο μετά τον θάνατό του.

Η απογοήτευση της βασιλικής οικογένειας

Η πριγκίπισσα Άννα καθώς και ο πρίγκιπας Εδουάρδος με τη σύζυγό του Σόφι φέρονται να είναι δυσαρεστημένοι με τον χειρισμό των πραγμάτων από τον μονάρχη, καθώς ο αδερφός του αρνείται να μετακομίσει από τη Βασιλική Στοά. 

Σύμφωνα με νέα έκθεση, τα αδέλφια του βασιλιά Καρόλου θεωρούν ότι η κίνησή του να απολύσει 10 ανθρώπους από το προσωπικό της ιδιοκτησίας ήταν μεγάλο λάθος. Σύμφωνα με τα μικρότερα αδέλφια του βασιλιά, η βασιλική πριγκίπισσα και ο δούκας του Εδιμβούργου δε συμφωνούν με το πως διαχειρίζεται την κατάσταση ο Κάρολος.

«Ο Κάρολος κοιτάζει την τρέχουσα κατάσταση της οικογένειάς του με βαθιά ανησυχία. Όλοι, φαίνεται, έχουν προβλήματα, είτε πρόκειται για θέματα υγείας, οικονομικά, νομικά», είπε μια πηγή στο Woman’s Day Magazine, μέσω της Mirror.

«Αυτή η κατάσταση με τον Άντριου και τη Βασιλική Στοά έχει διχάσει κάπως την οικογένεια… με την Άννα, τη Σόφι και τον Εδουάρδο να είναι όλοι απογοητευμένοι από τον τρόπο που το χειρίστηκε».

Η πηγή πρόσθεσε ότι η σύζυγος του Άντριου, Σάρα Φέργκιουσον, καθώς και οι κόρες τους, οι πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία, είναι δυσαρεστημένοι με τον Κάρολο για τη συμπεριφορά του προς τον μπαμπά τους.

Το σκάνδαλο του πρίγκιπα Άντριου

O πρίγκιπας Άντριου για χρόνια είχε τον τίτλο του «αγαπημένου γιος» της βασίλισσας Ελισάβετ, όμως η εικόνα του ως πλέιμποι και πρώην ήρωα πολέμου έχει επανειλημμένως πληγεί από σκάνδαλα. 

Το 1982, σε ηλικία μόλις 22 ετών, απέσπασε τον σεβασμό επειδή πιλοτάρισε ελικόπτερα του Βασιλικού Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου στη διάρκεια του πολέμου στα Φόκλαντς μετά την εισβολή του στρατού της Αργεντινής. Ωστόσο, μετά τις αποκαλύψεις για την ανάμειξή του στο σκάνδαλο του Τζέφρι Έπσταϊν η εικόνα του «καλού πρίγκιπα» κατέρρευσε. 

Ο πρίγκιπας Andrew γεννήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου του 1960 και είναι ο δεύτερος γιος και το τρίτο σε σειρά παιδί της Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου και του Φίλιππου, Δούκα του Εδιμβούργου. Στα νιάτα του, ο πρίγκιπας, είχε απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τα πρωτοσέλιδα του σκανδαλοθηρικού Τύπου με τις απερισκεψίες του.

Μάλιστα, ο ίδιος είχε σχέση με την σταρ ερωτικών ταινιών Koo Stark και σαφώς αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο. Στις 23 Ιουλίου 1986 παντρεύτηκε την Σάρα Φέργκουσον, την οποία γνώριζε από παιδί. Μαζί απέκτησαν δύο κόρες, την Βεατρίκη και την Ευγενία, αλλά αργότερα το 1996 πήραν διαζύγιο.

Έκτοτε ξεκίνησε η έξαλλη ζωή και για τους δύο. Έξοδοι, διακοπές, πάρτι και ύποπτες συναναστροφές. Για την Sarah μάλιστα, λέγεται πως η ζωή της ήταν τόσο άστατη, που δεν δίστασε να γυρίσει ακόμη και πορνογραφική ταινία. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ. Όσον αφορά στον πρίγκιπα, οι «ύποπτες» συναναστροφές του και τα πολυδάπανα ταξίδια του του χάρισαν το παρατσούκλι «Airmiles Andy», ενώ ο Τύπος επέκρινε συχνά την άστοχη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια επίσημων επισκέψεων.

Και κάπως έτσι, μετά από το διαζύγιό του, ο πρίγκιπας ξεκίνησε ολοένα και εντονότερα να μπλέκει σε σκάνδαλα – που στο τέλος του στοίχισαν όχι μόνο τους τίτλους, αλλά και το όνομά του. Όπως σίγουρα θα έχετε ακούσει, ο ίδιος φαίνεται να είναι μπλεγμένος στο σκάνδαλο Jeffery Epstein. Πώς προέκυψε η ανάμειξη; Θα σας εξηγήσουμε αμέσως. Οι πρώτες αναφορές για εμπλοκή του πρίγκιπα Andrew ήρθαν στη δημοσιότητα το 2011. Το 2015, μια γυναίκα – η Virginia Roberts – κατέθεσε εναντίον, υποστηρίζοντας ότι όταν ήταν ανήλικη είχε υπάρξει «σεξουαλική σκλάβα» του πάμπλουτου επιχειρηματία της Wall Street και του γιου της βασίλισσας Ελισάβετ.

Στη μήνυση που κατέθεσε σε δικαστήριο της Φλόριντας στο παρελθόν, η γυναίκα υποστηρίζει ότι «υποχρεώθηκε να έρθει σε σεξουαλική επαφή με τον δούκα του Γιορκ στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και την Καραϊβική, σε ένα σεξουαλικό όργιο όπου μετείχαν και άλλα ανήλικα κορίτσια, κατ’ εντολή του Jeffery Epstein».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις