Site icon NewsIT

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν υποβλήθηκε σε επέμβαση στην καρδιά – «Είναι εκτός κινδύνου»

10.09.2024 | 21:54
Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν υποβλήθηκε σε επέμβαση στην καρδιά – «Είναι εκτός κινδύνου»

«Εκτός κινδύνου» νοσηλεύεται ο πρώην παραγωγός του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινστιν, μετά την χειρουργική επέμβαση στην καρδιά στην οποία υποβλήθηκε, όπως ανακοίνωσε σήμερα (10.09.2024) ένας από τους εκπροσώπους του, ο Τζούντα Ενγκελμάγερ.

«Αναπαύεται, είναι αδύναμος» αλλά «έχει διαφύγει τον κίνδυνο προς το παρόν», είπε για την χειρουργική επέμβαση ο εκπρόσωπος του Χάρβεϊ Γουάινστιν ο οποίος έχει καταδικαστεί για βιασμό.

Ο «έκπτωτος βασιλιάς» του Χόλιγουντ, μεταφέρθηκε εκτάκτως από τη φυλακή Ράικερς της Νέας Υόρκης σε ένα νοσοκομείο της πόλης καθώς αντιμετώπισε καρδιολογικά προβλήματα τη νύχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα (09.09.2024).

Την Πέμπτη πρόκειται να ξεκινήσει στη Νέα Υόρκη η εκ νέου εκδίκαση της υπόθεσής του, αφού στα τέλη Απριλίου Εφετείο ακύρωσε την καταδίκη του για τον βιασμό της ηθοποιού Τζέσικα Μαν, και τη σεξουαλική επίθεση της βοηθού παραγωγής, Μίμι Χαλέγι.

Η ανατροπή αυτή θεωρείται πισωγύρισμα για το κίνημα #MeToo –αφετηρία του οποίου υπήρξε η υπόθεση Γουάινστιν– κατά της σεξουαλικής βίας σε βάρος των γυναικών.

Οι αποκαλύψεις, το 2017, για τις σεξουαλικές επιθέσεις του πρώην «αφεντικού» της εταιρείας Miramax προκάλεσαν παγκόσμιο σοκ καθώς πολλά από τα θύματα έλυσαν τη σιωπή τους, ορισμένες έπειτα από χρόνια. Περισσότερες από 80 γυναίκες τον κατηγόρησαν για παρενόχληση, σεξουαλική κακοποίηση ή βιασμό – μεταξύ αυτών ήταν η Αντζελίνα Τζολί, η Γκουίνεθ Πάλτροου και η Άσλεϊ Τζουντ.

Ο Γουάινστιν υποστήριξε πάντα ότι οι σχέσεις αυτές ήταν συναινετικές.

Παρά την ακύρωση της καταδικαστικής απόφασης στη Νέα Υόρκη, παραμένει στη φυλακή επειδή το 2023 καταδικάστηκε στο Λος Άντζελες σε κάθειρξη 16 ετών για άλλες περιπτώσεις βιασμών και κακοποίησης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version