Site icon NewsIT

Ο Χριστόφορος Κολόμβος ήταν Εβραίος ισπανικής καταγωγής: Επιστήμονες έλυσαν τον γρίφο της καταγωγής του

13.10.2024 | 20:04
Ο Χριστόφορος Κολόμβος ήταν Εβραίος ισπανικής καταγωγής: Επιστήμονες έλυσαν τον γρίφο της καταγωγής του

People visit the mausoleum of Christopher Columbus in the cathedral of Seville, Spain, October 11, 2024. REUTERS/Marcelo del Pozo

Λύθηκε το μυστήριο της καταγωγής του σπουδαιότερου θαλασσοπόρου. Ο Χριστόφορος Κολόμβος ήταν Εβραίος, όπως υποψιάζονταν εδώ και χρόνια, ορισμένοι ερευνητές.

Το μυστήριο αιώνων σχετικά με την εθνικότητα του Χριστόφορου Κολόμβου φαίνεται να λύθηκε από επιστήμονες, με τις απαντήσεις τους να προβάλλονται σε ντοκιμαντέρ της ισπανικής τηλεόρασης, μετά από ανάλυση DNA. Ο εξερευνητής ήταν Εβραίος, ισπανικής καταγωγής, σύμφωνα με στοιχεία που προβλήθηκαν στο ντοκιμαντέρ: «Columbus DNA: His True Origin», που μεταδόθηκε το Σάββατο 12 Οκτωβρίου του 2024.

Ερευνητές με επικεφαλής τον ιατροδικαστή Μιγκέλ Λορέντε εξέτασαν μικροσκοπικά δείγματα λειψάνων που ήταν θαμμένα στον καθεδρικό ναό της Σεβίλλης. Ο τάφος του Χριστόφορου Κολόμβου μέσα στον καθεδρικό ναό της Σεβίλλης είναι μια μεγάλη και περίτεχνη πέτρινη κατασκευή σε ένα βάθρο με αγάλματα στις γωνίες του.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μελέτη DNA επιβεβαίωσε ότι τα λείψανα του Χριστόφορου Κολόμβου ήταν ενταφιασμένα στη Σεβίλλη. Αποφάσισαν να προχωρήσουν για να αποκαλύψουν την καταγωγή του θαλασσοπόρου και όπως αναφέρθηκε στο ντοκιμαντέρ, τα κατάφεραν.

Οι ενδείξεις πως ο Χριστόφορος Κολόμβος ήταν Εβραίος, ισπανικής καταγωγής, ήταν έντονες στους επιστήμονες εδώ και πολύ καιρό. Συγκεκριμένα, ένα από τα στοιχεία που τους είχε οδηγήσει σε αυτό το συμπέρασμα πριν ακόμα την ανάλυση του DNA ήταν οι ελλιπείς πληροφορίες που υπήρχαν για τα νεανικά του χρόνια.

Αυτό μπορούσε να εξηγηθεί από το γεγονός ότι προσπαθούσε να κρύψει τις εβραϊκές του ρίζες για να αποφύγει τους διωγμούς από τους Καθολικούς Ισπανούς μονάρχες. Παράλληλα, σύμφωνα με τα ιστορικά τεκμήρια, ο Κολόμβος χρησιμοποιούσε συχνά εβραϊκά σύμβολα.

Una INVESTIGACIÓN de MÁS de 20 AÑOS REVELA que CRISTÓBAL COLÓN FUE un JUDÍO SEFARDÍ | RTVE Noticias

Διάφορες χώρες πάντως διαφωνούν για την προέλευση και τον τελικό τόπο ανάπαυσης του ανθρώπου που ηγήθηκε των αποστολών που χρηματοδοτήθηκαν από την Ισπανία από τη δεκαετία του 1490 και μετά, ανοίγοντας το δρόμο για την ανακάλυψη από τους Ευρωπαίους της Αμερικής και της μετέπειτα κατάκτησης της ηπείρου.

Πληροφορίες: theguardian.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version