Site icon NewsIT

Ο Ζελένσκι ζητά άδεια για να χρησιμοποιήσει όπλα μεγάλου βεληνεκούς απέναντι στη Ρωσία

19.08.2024 | 22:05
Ο Ζελένσκι ζητά άδεια για να χρησιμοποιήσει όπλα μεγάλου βεληνεκούς απέναντι στη Ρωσία

FILE PHOTO: Ukrainian President Volodymyr Zelenskiy holds a phone conversation, in Kyiv, Ukraine April 26, 2023. Ukrainian Presidential Press Service/Handout via REUTERS/File Photo

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζητά άδεια από τη Δύση για να χρησιμοποιήσει όπλα μεγάλα βεληνεκούς για να ανακόψει τη ρωσική προέλαση στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε σήμερα τους δυτικούς συμμάχους του να επιτρέψουν στο Κίεβο να πλήξει τη Ρωσία με τα όπλα μεγάλου βεληνεκούς που του παρέδωσαν, ώστε να “σταματήσει την προώθηση” του ρωσικού στρατού στην ανατολική Ουκρανία.

“Η Ουκρανία δεν μπορεί να σταματήσει την προώθηση του ρωσικού στρατού στο μέτωπο παρά μόνο με την απόφαση που περιμένουμε από τους εταίρους μας: την απόφαση για τις ικανότητες μεγάλου βεληνεκούς”, δήλωσε ο Ζελένσκι σε ομιλία του στο Κίεβο ενώπιον των πρεσβευτών της χώρας του.

“Η αφελής, απατηλή έννοια των αποκαλούμενων κόκκινων γραμμών όσον αφορά τη Ρωσία, η οποία κυριάρχησε στην αποτίμηση του πολέμου από μερικούς εταίρους, έχει καταρρεύσει αυτές τις μέρες κάπου κοντά στη Σούντζα”, τόνισε στην ομιλία του, αναφερόμενος στη ρωσική συνοριακή πόλη της περιφέρειας Κουρσκ, η οποία τελεί τώρα υπό ουκρανικό έλεγχο.

Ο Ζελένσκι δήλωσε επίσης ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ελέγχουν έδαφος άνω των 1.250 τετραγωνικών χιλιομέτρων και 92 τοποθεσίες στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, η οποία από την 6η Αυγούστου αποτελεί το πεδίο μιας άνευ προηγουμένου μεγάλης ουκρανικής επίθεσης.

“Οι Ουκρανοί πολεμιστές συνεχίζουν τις αμυντικές επιχειρήσεις τους εντός των καθορισμένων περιοχών της περιφέρειας του Κουρσκ. Έως σήμερα, οι δυνάμεις μας ελέγχουν περισσότερα από 1.250 τετραγωνικά χιλιόμετρα του εδάφους του Κουρσκ και 92 τοποθεσίες”, τόνισε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version