Site icon NewsIT
23:59 | 10.04.19

Οφθαλμαπάτη… που σώζει ζωές! Η πρώτη τρισδιάστατη διάβαση πεζών! video

διάβαση πεζών
Newsit Newsroom

Πρόκειται για το πρώτο τέτοιου είδους εγχείρημα που επιχειρείται στο Λονδίνο, με στόχο την οδική ασφάλεια. Είναι η πρώτη τρισδιάστατη διάβαση πεζών!

Σε έναν δρόμο στο βορειοδυτικό Λονδίνο, συνεργεία του δήμου έβαψαν την πρώτη τρισδιάστατη διάβαση πεζών του Ηνωμένου Βασιλείου, σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η ασφάλεια των διαβατών. Στόχος, η διάβαση πεζών να είναι περισσότερο ορατή από τους αυτοκινητιστές ώστε να μειώνουν ταχύτητα πλησιάζοντάς την.

Η διάβαση πεζών που μοιάζει να είναι… στον αέρα!

Η διάβαση μοιάζει να αιωρείται πάνω από τον δρόμο, δημιουργώντας μια οφθαλμαπάτη που είναι ορατή από τους οδηγούς αυτοκινήτων που έρχονται και από τις δύο κατευθύνσεις. Τοποθετήθηκε στην St John’s Wood High Street στο Γουεστμίνστερ, στο πλαίσιο δωδεκάμηνης δοκιμής. Αν είναι επιτυχής, θα επεκταθεί σε όλη τη συνοικία.

«Η τρισδιάστατη διάβαση πεζών μπορεί να είναι το μέλλον της ασφάλειας για τους πεζούς στους δρόμους όλης της χώρας» είπε το μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Γουεστμίνστερ, Τιμ Μίτσελ. Το δημοτικό συμβούλιο υιοθέτησε αυτή τη λύση μετά από παράπονα κατοίκων και δασκάλων στο κοντινό Barrow Hill Junior School.

Επιπλέον, είναι κοντά στην Abbey Road, τον δρόμο που στάθηκε πηγή έμπνευσης για τον τίτλο του εμβληματικού άλμπουμ των Μπιτλς

«Είναι επίσης θαυμάσιο το ότι οι τουρίστες που θα συρρέουν στο St John’s Wood για να αποτίσουν φόρο τιμής στους Μπιτλς στα στούντιο του Abbey Road και θα βαδίζουν στη φημισμένη διάβαση πεζών, θα έχουν τώρα να επισκέπτονται και άλλη μια παγκοσμίου φήμης διάβαση» είπε ο σύμβουλος του εκλογικού διαμερίσματος του Γουεστμίνστερ, Ρόμπερτ Ρίγκμπι, αναφερόμενος στη φωτογραφία του εξωφύλλου του «Abbey Road», στην οποία τα «Σκαθάρια» διασχίζουν τον δρόμο από μια διάβαση πεζών.

Αν και είναι η πρώτη δοκιμή τρισδιάστατης διάβασης πεζών στη Βρετανία, έχουν γίνει ανάλογες δοκιμές στην Ισλανδία, την Ινδία, τη Νέα Ζηλανδία και τις ΗΠΑ. «Δημοσιεύματα έδειξαν ότι παρόμοιες δοκιμές στο Νέο Δελχί, στην Ινδία, είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση της μέσης ταχύτητας έως και κατά 40%» ανέφερε το δημοτικό συμβούλιο του Γουεστμίνστερ.

Δείτε εικόνες από τις κατά καιρούς παρόμοιες προσπάθειες και σε άλλες χώρες του κόσμου

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version