Site icon NewsIT

Οι 26 πιο ευτυχισμένες, πλούσιες και υγιείς χώρες στον κόσμο!

09.11.2015 | 20:54
Οι 26 πιο ευτυχισμένες, πλούσιες και υγιείς χώρες στον κόσμο!

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί ποιες χώρες είναι οι ιδανικές για να ζήσει κάποιος; Ποιες χώρες εμφανίζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά ευτυχισμένων ανθρώπων και ταυτόχρονα δεν εμφανίζουν περιστατικά εγκληματικότητας; Η Legatum Institute, αγγλική εταιρία, έκανε έρευνα και έβγαλε τα αποτελέσματα στη δημοσιότητα και εμείς σας τα παρουσιάζουμε.

Ποιες, λοιπόν, είναι οι πιο προνομιούχες χώρες του κόσμου; Οχτώ κριτήρια ήταν αρκετά για να οδηγηθεί η έρευνα σε επίσημα αποτελέσματα. Η οικονομία, η επιχειρηματικότητα, η διακυβέρνηση, η εκπαίδευση, η υγεία, η ασφάλεια, η προσωπική ελευθερία και το κοινωνικό κεφάλαιο. 143 χώρες έλαβαν μέρος στη καταμέτρηση, και ιδού οι 26 κερδισμένες.

Η Τσεχία, με χαμηλές επιδόσεις στο δείκτη του κοινωνικού κεφαλαίου, η Σλοβενία, η Ισπανία, που ανακηρύχθηκε και ως ο πιο δημοφιλής προορισμός διακοπών για τους Βρετανούς, η Μάλτα, ακόμη κι αν το εκπαιδευτικό της σύστημα μειονεκτεί αρκετά, η Γαλλία, το Ταϊβάν και το Χονγκ Κονγκ καταλαμβάνουν τις 6 θέσεις κάτω από την εικοσάδα.

Από την Ιαπωνία, μέχρι την Αυστρία και το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι την Ιρλανδία, που κατάφερε να σκαρφαλώσει στη 10η θέση από τη δωδέκατη που κατείχε πέρσι, κλείνει η πρώτη δεκάδα. Φιλανδία, Καναδάς και Σουηδία, πλησιάζουν την κορυφή, με τους Σουηδούς να είναι πρώτοι στον τομέα της επιχειρηματικότητας. Δανία και Ελβετία, κατέλαβαν τρίτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα, ενώ στην κορυφή βρέθηκε η Νορβηγία, καθώς για έβδομη συνεχόμενη χρονιά κέρδισε τις εντυπώσεις. Η Ελλάδα..απέχει!

Πηγή: Businessinsider

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version