Site icon NewsIT

Οι Αυστριακοί δεν θέλουν να παραμείνουν στην Ε.Ε.

21.07.2013 | 09:30
Οι Αυστριακοί δεν θέλουν να παραμείνουν στην Ε.Ε.

  Τον σκεπτικισμό της πλειονότητας των Αυστριακών ως προς τα πλεονεκτήματα της συμμετοχής της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ως προς τη σημασία της ένταξης της Αυστρίας σε αυτή (την 1η Ιανουαρίου του 1995), καταγράφει αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύει σήμερα η ευρείας κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Κρόνεν Τσάιτουνγκ».

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, μόλις ένα ποσοστό 27% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως η ΕΕ τους έφερε «μάλλον πλεονεκτήματα», ενώ το 46% «μάλλον μειονεκτήματα», με το μεγαλύτερο κόμμα της αυστριακής αντιπολίτευσης, το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων να έχει στις τάξεις του το μεγαλύτερο ποσοστό, 58%, εκείνων που βλέπουν «μειονεκτήματα» από τη συμμετοχή της χώρας στην Ένωση.

Της ίδιας αρνητικής γνώμης και σε ποσοστό 54%, είναι και οι περισσότεροι ψηφοφόροι της Ομάδας Στρόναχ, του γνωστού για τον λαϊκισμό και την ευρωσκεπτική στάση του, νεόκοπου κόμματος του Αυστρο-Καναδού δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία, Φρανκ Στρόναχ.

Το αντίστοιχο ποσοστό των ψηφοφόρων των δύο κομμάτων του αυστριακού κυβερνητικού συνασπισμού, Σοσιαλιστικού και συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, οι οποίοι βλέπουν μειονεκτήματα από την ΕΕ, ανέρχεται στο 40% για το κάθε κόμμα, υπερτερώντας και στα δύο αυτά κόμματα, όπως και στα άλλα δύο της αντιπολίτευσης, του ποσοστού των ψηφοφόρων που θεωρούν πλεονεκτική την αυστριακή συμμετοχή στην ΕΕ.

Μόνον στους ψηφοφόρους του Κόμματος των Πρασίνων της αντιπολίτευσης, το ποσοστό εκείνων που θεωρούν ότι η ΕΕ έφερε πλεονεκτήματα είναι μεγαλύτερο και ξεπερνά οριακά το 50%.

Αρνητική εμφανίζεται στη δημοσκόπηση και η τοποθέτηση των Αυστριακών ως προς τη σημασία της ένταξης της χώρας τους στην ΕΕ με ένα 50% να θεωρεί πως αυτή δεν ήταν ιδιαίτερα σημαντική ή καθόλου σημαντική και μόλις ένα 36% να την χαρακτηρίζει πολύ σημαντική ή απλώς σημαντική, με το ποσοστό αυτό ανάμεσα στους ψηφοφόρους των Πρασίνων να είναι ιδιαίτερα υψηλό και να φτάνει στο 63%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε 1.201 ανέρχεται ο αριθμός των Ελλήνων που μετανάστευσαν το 2012 στη χώρα

Πουλούσε ανθρώπινα κρανία στο παζάρι!

“Καλύτερα με την Αθήνα, παρά χωρίς το ευρώ”, εκτιμά αυστριακή εφημερίδα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version