Site icon NewsIT

Οι Γερμανοί εκτιμούν ότι το SPD είπε “ναι” στην κυβέρνηση συνασπισμού

13.12.2013 | 19:32
Οι Γερμανοί εκτιμούν ότι το SPD είπε “ναι” στην κυβέρνηση συνασπισμού

«Ναι» στην κυβέρνηση συνεργασίας από τα μέλη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος αναμένει η συντριπτική πλειονότητα των Γερμανών, αλλά μόνο το 49% εκτιμά ως θετικό για τη χώρα τον «μεγάλο συνασπισμό».

Σύμφωνα με το Πολιτικό Βαρόμετρο του δεύτερου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης ZDF, το 83% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα μέλη του SPD έχουν ψηφίσει θετικά για την συμμετοχή του κόμματός τους στην κυβέρνηση, ενώ το ποσοστό φθάνει το 92% μεταξύ των ψηφοφόρων του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.

Σε ό,τι αφορά ωστόσο την αποδοχή της κυβέρνησης που αναμένεται να σχηματιστεί την επόμενη εβδομάδα, το 49% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι πρόκειται για καλή εξέλιξη, ενώ το 33% εκφράζει αντίθετη άποψη.

Σε περίπτωση που τα μέλη του SPD έχουν τελικά απορρίψει την πρόταση της ηγεσίας του κόμματος, το 54% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής νέων εκλογών, ενώ το 22% θα προτιμούσε μια κυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών και Πρασίνων.

Εάν διεξάγονταν νέες εκλογές, οι συσχετισμοί, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, θα παρέμεναν αμετάβλητοι.
Τα CDU/CSU θα λάμβαναν 42%, το SPD 25%, η Αριστερά 10%, οι Πράσινοι 9% και το FDP και το AfD από 4%, μένοντας και πάλι εκτός Κοινοβουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ψηφοφόροι του SPD δε θέλουν τον Γκάμπριελ για υπουργό Οικονομικών αλλά τον Σόιμπλε

Γερμανία: Απείλησαν μέλη του SPD για να υπερψηφίσουν τον “μεγάλο συνασπισμό”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version