Κόσμος

Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την ποινή των ισοβίων σε ανήλικους

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απαγόρευσε, ως αντισυνταγματική, την ποινή των ισόβιων δεσμών χωρίς δικαίωμα αναστολής για τους ανηλίκους που δεν έχουν διαπράξει φόνο.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η επιβολή ισοβίων χωρίς αναστολή σε τέτοιες περιπτώσεις παραβιάζει το Σύνταγμα που απαγορεύει την “σκληρή και ασυνήθιστη” τιμωρία των κατηγορουμένων.

Υπολογίζεται ότι στις ΗΠΑ 111 άνθρωποι έχουν καταδικαστεί σε ισόβια χωρίς δικαίωμα αναστολής της ποινής για εγκλήματα– όχι φόνους — που διέπραξαν πριν ενηλικιωθούν. Περίπου το 70% από αυτούς κρατούνται σε φυλακές της Φλόριντα.

Το Δικαστήριο κατέληξε στην απόφαση αυτή εξετάζοντας την υπόθεση ενός νέου που ήταν 16 ετών όταν διέπραξε ένοπλη ληστεία και ένα άλλο αδίκημα.

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Οι Γάλλοι δεν μιλούν γερμανικά χάρη στις ΗΠΑ» λέει ο Λευκός Οίκος απαντώντας για το Άγαλμα της Ελευθερίας
«Μονάχα χάρη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής οι Γάλλοι δεν μιλούν γερμανικά σήμερα, επομένως θα έπρεπε να είναι πολύ ευγνώμονες προς τη μεγάλη χώρα μας»
Το Άγαλμα της Ελευθερίας