Πέμπτη, 18 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν την Κίνα σε κρούσματα κορονοϊού

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν την Κίνα σε κρούσματα κορονοϊού

Η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού παγκοσμίως είναι πλέον οι ΗΠΑ, που ξεπέρασαν όχι μόνο την Ιταλία αλλά και την Κίνα, απ’ όπου τον περασμένο Δεκέμβριο ξεκίνησε η φονική πορεία του ιού!

Ο κορονοϊός εξαπλώνεται με τη μεγαλύτερη ταχύτητα παγκοσμίως στις ΗΠΑ και σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς τα κρούσματα έχουν πλέον φτάσει τα 82.404!

Click4more Κορονοϊός: «Βόμβα» για την… είσοδό του στην Ιταλία – Ανοιχτό να ζητήσουν εκταφή πτωμάτων

Μέχρι χθες Πέμπτη η Κίνα είχε καταγράψει 81.285 κρούσματα και η Ιταλία 80.539, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησαν οι κυβερνήσεις τους, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι New York Times, οι οποίοι κάνουν δική τους καταμέτρηση, είχαν αναφέρει λίγο νωρίτερα πως οι ΗΠΑ ξεπέρασαν σε αριθμό κρουσμάτων την Κίνα, από όπου άρχισε να εξαπλώνεται η πανδημία τον Δεκέμβριο, μετά την Ιταλία, τη χώρα η οποία θρηνεί τους περισσότερους νεκρούς.

Ο απολογισμός των θανάτων που οφείλονται στην ασθένεια COVID-19 παραμένει πολύ βαρύτερος στην Ιταλία (8.165) απ’ ό,τι στις ΗΠΑ (1.178), όπου την πλειονότητα των θυμάτων θρηνεί η Νέα Υόρκη, η πολιτεία που μετατράπηκε στο επίκεντρο της επιδημίας στην αμερικανική επικράτεια.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε προειδοποιήσει την Τρίτη ότι οι ΗΠΑ, χώρα με 330 εκατομμύρια κατοίκους, όδευαν να ξεπεράσουν την Ευρώπη και να γίνουν αυτές το επίκεντρο της πανδημίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις