Site icon NewsIT

Οι ΗΠΑ στέλνουν αεροπλανοφόρο στο Ιράκ!

14.06.2014 | 20:17
ΦΩΤΟ - REUTERS

ΦΩΤΟ - REUTERS

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τσακ Χέιγκελ, διέταξε να μεταφερθεί ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο στον Περσικό Κόλπο.

Με σχετική, λοιπόν, εντολή του Αμερικανού Υπουργού Άμυνας Τσακ Χέιγκελ, το αεροπλανοφόρο “USS George HW Bush” οδεύει στον Περσικό Κόλπο, προκειμένου να βρίσκεται… εν αναμονή μιας ενδεχόμενης επίθεσης από την πλευρά της Ουάσινγκτον.

Στις ΗΠΑ, το θέμα του Ιράκ έχει προσλάβει κεντρικό ρόλο στην πολιτική αντιπαράθεση, με τους Ρεπουμπλικανούς να κατηγορούν τον Ομπάμα ότι η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Βαγδάτη οδήγησε στο χάος, με τα σημερινά αποτελέσματα.

“Αυτή η εντολή θα δώσει στον επικεφαλής μία επιπλέον ευελιξία για να προστατευτούν οι αμερικανικές ζωές, αλλά και οι πολίτες και τα συμφέροντα του Ιράκ”, ανέφερε το Πεντάγωνο σε ανακοίνωσή του.

Το αεροπλανοφόρο “USS George H.W. Bush”, που θα κινείται από την Βόρεια Αραβική Θάλασσα, θα συνοδεύεται από τα καταδρομικά κατευθυνόμενων πυραύλων “USS Philippine Sea” και “USS Truxtun”, τα οποία αναμένονται να ολοκληρώσουν την μεταφορά τους στον Περσικό Κόλπο σήμερα, Σάββατο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ιράκ: Κυβερνητικό σχέδιο για την προστασία της Βαγδάτης από τους τζιχαντιστές

Εκρηκτική αύξηση στην τιμή του πετρελαίου λόγω Ιράκ

Ιράκ: Απελευθερώθηκαν Τούρκοι όμηροι

Έκρυθμη η κατάσταση στο Ιράκ – Αεροπορικές επιδρομές εξετάζουν οι ΗΠΑ, συνεδριάζει το Συμβ. Ασφαλείας

Χάος εμφυλίου στο Ιράκ – Οι αντάρτες χτυπούν τις πόλεις με στόχο το πετρέλαιο – Βγάζουν από τις φυλακές δολοφόνους

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version