Κόσμος

Οι ΗΠΑ στέλνουν χερσαίες δυνάμεις στη Συρία εναντίον των τζιχαντιστών!

Η Ουάσινγκτον θα στείλει μια μικρή μονάδα, αποτελούμενη από λιγότερους από 50 άνδρες των ειδικών δυνάμεων, στη βόρεια Συρία για να συμμετάσχουν στον αγώνα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Αυτό ανέφεραν σήμερα Αμερικανοί αξιωματούχοι.

“Ο πρόεδρος (Μπαράκ Ομπάμα) ενέκρινε την αποστολή μιας μικρής ομάδας –λιγότερων από 50 ανδρών– στη βόρεια Συρία”, είπε μία πηγή. Οι στρατιώτες αυτή θα “βοηθήσουν στον συντονισμό των τοπικών δυνάμεων και στις προσπάθειες του (διεθνούς) συνασπισμού που εναντιώνεται στο ΙΚ”, εξήγησε η πηγή αυτή, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Εξάλλου, άλλος αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι ο αμερικανικός στρατός θα αναπτύξει μαχητικά αεροσκάφη A-10 και καταδιωκτικά F-15 στην τουρκική αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ.

Η νέα αμερικανική στρατηγική για τον αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών περιλαμβάνει επίσης και την ανάπτυξη μιας νέας δύναμης ειδικών επιχειρήσεων στο Αρμπίλ του βόρειου Ιράκ, την “εντατικοποίηση” της συνεργασίας με τους Ιρακινούς με στόχο την ανάκτηση της πόλης Ραμάντι από τους τζιχαντιστές και την επέκταση της βοήθειας, όσον αφορά τον τομέα της ασφάλειας, στην Ιορδανία και τον Λίβανο, ανέφερε μια πηγή της Γερουσίας.

“Η στρατηγική μας στη Συρία δεν άλλαξε” επιβεβαίωσε ο Τζος Έρνεστ, εκπρόσωπος τύπου του Μπαράκ Ομπάμα, γνωστοποιώντας ότι οι στρατιώτες που θα αναπτυχθούν στο πεδίο και θα είναι “λιγότεροι από 50”, δεν θα έχουν “μάχιμες αποστολές”.
“Η καρδιά της στρατιωτικής μας στρατηγικής στη Συρία είναι να ενισχύσουμε τις τοπικές δυνάμεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο έδαφος, στην χώρα τους” προσέθεσε ο ίδιος.
Ερωτηθείς επανειλημμένα σχετικά με το ενδεχόμενο μιας αύξησης του αριθμού των στρατιωτικών στο έδαφος της Συρίας, ο Έρνεστ δεν το απέκλεισε.
“Δεν θέλω να προβλέψω το μέλλον” υπογράμμισε.
“Είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι (αυτοί οι στρατιωτικοί) θα αντιμετωπίσουν πραγματικούς κινδύνους” συνέχισε και υπογράμμισε ότι θα “φέρουν τον (κατάλληλο) εξοπλισμό για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους”.
Ο Τζος Έρνεστ απέφυγε να απαντήσει με σαφήνεια στο ερώτημα σχετικά με το διάστημα που θα παραμείνουν οι Αμερικανοί στρατιωτικοί στη Συρία.
“Δεν θα περιέγραφα (αυτήν την αποστολή) ως μόνιμη” σημείωσε και προσέθεσε ότι δε βρίσκεται σε θέση να δώσει “μια ημερομηνία” για το πότε οι ενδέχεται να επιστρέψουν στις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Από τη μια γκάφα στην άλλη: Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ διέρρευσε και σε άλλη συνομιλία απόρρητες πληροφορίες για την επίθεση στην Υεμένη
Στην Δεύτερη συνομιλία συμμετείχε η σύζυγός του που είναι πρώην δημοσιογράφος, ο αδελφός του, ο δικηγόρος του και άλλα 10 άτομα
Πιτ Χέγκσεθ
Εκεχειρία στα χαρτιά: Οι αλληλοκατηγορίες Ρωσίας – Ουκρανίας για παραβάσεις και το «όχι» του Πούτιν για παράταση
Οι ΗΠΑ θα αποσυρθούν από τις προσπάθειες μεσολάβησης για ειρήνη, εκτός εάν υπάρξουν σαφείς ενδείξεις προόδου σύντομα, δήλωσαν ο Ντόναλντ Τραμπ και ο υπουργός Εξωτερικών του Μάρκο Ρούμπιο
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν 1