Μεταξύ των θυμάτων έχουν επιβεβαιωθεί τέσσερα μέλη μιας οικογένειας και σύμφωνα με τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας πρόκειται για τους Kerime, Meryem, Zehra και Huda Amiri. Ανάμεσά τους και ο Σαουδάραβας Taher Misfir H. Almalki. Σύμφωνα με την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Τουρκία, έχουν χάσει τη ζωή τους 6 Σαουδάραβες και 5 εξακολουθούν να αγνοούνται.
Στην επίθεση χτυπήθηκε και ο συνταγματάρχης Fathi Bayoudth. Ο Τυνήσιος στρατιωτικός γιατρός ήταν στην Κωνσταντινούπολη για τον γάμο του γιου του που είχε ενταχθεί στην εξτρεμιστική ομάδα του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και τον είχαν δει στην εμπόλεμη ζώνη. Η οικογένειά του τον έπεισε να αφήσει την ομάδα και να επιστρέψει σπίτι μέσω Κωνσταντινούπολης.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ανάμεσα στα θύματα και ο Murat Gulluce που λάτρευε τις 4 κόρες τους και αναφερόταν σε αυτές ως “πριγκίπισσες” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πλέον είναι ορφανές. Τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά χωρίς να μπορέσουν να τον σώσουν οι γιατροί.
Ο 25χρονος Muhammed Eymen Demirci αισθάνθηκε τυχερός που είχε βρει επιτέλους δουλειά και έτσι θα μπορούσε να πληρώσει για την εκπαίδευση των δύο νεότερων αδερφών του. “Πήρα τη δουλειά αδερφέ” ήταν το μήνυμα που είχε στείλει σε φίλους του όταν τελικά είχε προσληφθεί στο αεροδρόμιο όπου και έχασε τη ζωή του στις επιθέσεις αυτοκτονίας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η 28χρονη Nisreen Melhim είχε μόλις φτάσει στην Κωνσταντινούπολη και προσέβλεπε σε ολιγοήμερες διακοπές με τον σύζυγό της και την 3χρονη κόρη τους. “Ακούσαμε πυροβολισμούς από απόσταση” είπε ο σύζυγός της Marvan. “Έγινε έκρηξη. Βρήκα τη γυναίκα και την κόρη μου να αιμορραγούν”. Η Nisreen πέθανε στο νοσοκομείο λίγο αργότερα, αφήνοντας τον σύζυγό της σοκαρισμένο να θρηνεί.
Η 46χρονη Ουκρανή Larisa Tsybakova ήταν στο αεροδρόμιο με τον σύζυγό της και τουν πρόξενο της χώρας στην Κωνσταντινούπολη Vasyl Bodnar. Ο Bodnar πέθανε από απώλεια αίματος μετά από μια πληγή στο πόδι, χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα. Η Larisa Tsybakova είχε ταξιδέψει στην Οδησσό με τον σύζυγο και τον γιο της.
Ο 28χρονος Gulsen Bahadir έγραφε στο facebook πως ποτέ δεν είχε αγωνιστεί στη ζωή του. “Ούτε για τα πράγματα που ήθελα, ούτε για τον εαυτό μου, ούτε για τους αγαπημένους μου, ούτε για τα πράγματα που μου έχει αρνηθεί η ζωή, ούτε όταν αισθάνθηκα την αδικία. Αντ’ αυτού επέλεξα να αντισταθώ γιατί δεν πιστεύω ότι το να μάχομαι στο πεδίο παράγει τόσα αποτελέσματα. Δεν υπάρχουν νικητές στον πόλεμο, μόνο χαμένοι. Είναι οι μόνοι που έχουν απομείνει, οι μόνοι που θυμόμαστε”. Έχασε τη ζωή του στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.
Πηγή: AP