Δευτέρα, 19 Αυγ.
33oC Αθήνα

Οι όροι Βέμπερ σε Όρμπαν για να παραμείνει στο ΕΛΚ

Οι όροι Βέμπερ σε Όρμπαν για να παραμείνει στο ΕΛΚ
photo Reuters

Ακόμη μια ευκαιρία φαίνεται πως θέλει να δώσει ο Μάνφρεντ Βέμπερ στον Βίκτορ Όρμπαν, όσον αφορά την παραμονή του στο ΕΛΚ.

Ο κ. Βέμπερ δήλωσε σε εφημερίδα πως ο Βίκτορ Όρμπαν πρέπει να σταματήσει την ρητορική του κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν θέλει αυτός και το κόμμα του να παραμείνει στο συντηρητικό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ).

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild, ο κ. Βέμπερ δήλωσε πως θέλει να κάνει μια τελευταία προσπάθεια να κρατήσει τον Ούγγρο πρωθυπουργό, Βίκτορ Όρμπαν, στην οικογένεια του ευρωπαϊκού κόμματός του, καθώς οι συντηρητικοί της Ευρώπης πρόκειται να συζητήσουν στις 20 Μαρτίου τον αποκλεισμό του.

«Ο Βίκτορ Ορμπάν πρέπει να βάλει τέλος αμέσως και μια για πάντα στις εκστρατείες της κυβέρνησής του κατά των Βρυξελλών», φέρεται να δήλωσε ο Βέμπερ, προσθέτοντας πως ο Ορμπάν πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από άλλα κόμματα που είναι μέλη του ΕΛΚ και να διασφαλίσει την ύπαρξη του πανεπιστημίου Central European University στη Βουδαπέστη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βουδαπέστη, το Fidesz ανακοίνωσε σήμερα πως θέλει να παραμείνει στο ΕΛΚ, το οποίο πάντως χθες ανακοίνωσε πως έχει δεχθεί προσφυγές από 12 κόμματα μέλη του σε εννέα χώρες της ΕΕ και πως θα συζητήσει στις 20 Μαρτίου την αναστολή της συμμετοχής ή τον αποκλεισμό του κόμματος του Όρμπαν.

Το γραφείο τύπου του Fidesz ανέφερε πως «διεξάγεται μια συζήτηση στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος η οποία επικεντρώνεται στο ζήτημα της μετανάστευσης. Είμαστε έτοιμοι για μια συζήτηση και για να εκπροσωπήσουμε τη θέση μας. Το Fidesz δεν θέλει να φύγει από το ΕΛΚ, ο στόχος μας είναι να ενισχυθούν οι αντιμεταναστευτικές δυνάμεις εντός του ΕΛΚ», ανέφερε.

Το κόμμα του Βίκτορ Όρμπαν πρόσθεσε πως θεωρεί την υπεράσπιση των χριστιανικών αξιών της Ευρώπης και την αναχαίτιση της μετανάστευσης περισσότερο σημαντικά από την κομματική πειθαρχία στο πλαίσιο του ΕΛΚ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις