Site icon NewsIT

Οι πλημμύρες επηρέασαν σημαντικά τα ταξίδια των Σέρβων

25.07.2014 | 22:50
Οι πλημμύρες επηρέασαν σημαντικά τα ταξίδια των Σέρβων

Περίπου 5% λιγότεροι Σέρβοι τουρίστες θα πραγματοποιήσουν φέτος ταξίδια στο εξωτερικό μέσω των ταξιδιωτικών γραφείων, ενώ κατά 15-20% αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των ξένων τουριστών που επισκέπτονται τη Σερβία, σύμφωνα με τον διευθυντή της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτορείων Σερβίας (YUTA), Αλεξάνταρ Σένισιτς.

“Τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας δείχνουν ότι ο αριθμός των ξένων τουριστών θα είναι υψηλότερος κατά 15-20%, ιδίως στις μεγάλες πόλεις, γεγονός που αναμένεται να επιφέρει μία αύξηση στην εισροή συναλλάγματος”, δήλωσε ο κ.Σένισιτς στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων, Tanjug.

Όσον αφορά στους Σέρβους τουρίστες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό μέσω τουριστικών γραφείων η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Τα προκαταρκτικά στοιχεία είχαν δείξει ότι ο αριθμός τους θα ήταν αυξημένος φέτος έναντι του 2013, καθώς οι έγκαιρες κρατήσεις (early bookings) είχαν καταγράψει μία αύξηση της τάξης του 15-20%.

“Δυστυχώς σημειώθηκαν οι πλημμύρες και οι φυσικές καταστροφές και μειώθηκε σημαντικά η ζήτηση, ενώ προκλήθηκε και ένας μεγάλος αριθμός ακυρώσεων ταξιδιών”, σημείωσε ο κ.Σένισιτς, προσθέτοντας ότι ένας ακόμη παράγοντας που επηρέασε αρνητικά την τουριστική κίνηση των Σέρβων ήταν οι εξαγγελθείσες απολύσεις στον δημόσιο τομέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μειωμένη η κερδοφορία του σερβικού τραπεζικού τομέα το α’ τρίμηνο του 2014

“Με τη Σερβία κανείς δεν συνομιλεί με τη γλώσσα τελεσιγράφων” δήλωσε ο Σέρβος πρωθυπουργός

Ο Ντούσαν Βούγιοβιτς νέος υπουργός Οικονομικών της Σερβίας

Η σερβική κυβέρνηση επενδύει στο μέλλον του μεγαλύτερου ορυχείου χαλκού της χώρας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version