Κόσμος

Οι Βρυξέλλες προειδοποιούν τη Βόρεια Κορέα: “Εξετάζουμε κατάλληλη απάντηση”

Αντίδραση και από τις Βρυξέλλες για την εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα. Καταδικάζει και προειδοποιεί η Μογκερίνι.

Η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ καταδίκασε σήμερα την εκτόξευση ενός βορειοκορεατικού πυραύλου, ο οποίος πέρασε πάνω από την Ιαπωνία, και εξέφρασε την υποστήριξη της Ένωσης σε οποιεσδήποτε μελλοντικές συνομιλίες, αλλά προειδοποίησε επίσης για ενδεχόμενα μέτρα αφού συνεδριάσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Υποστηρίζουμε πλήρως τα αιτήματα για μια έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σήμερα», ανέφερε σε δήλωσή της η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι, προσθέτοντας πως η ΕΕ θα εξετάσει μια «κατάλληλη απάντηση σε στενή διαβούλευση με σημαντικούς εταίρους και ευθυγραμμιζόμενη με τις συζητήσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ο Πάπας Φραγκίσκος αγαπούσε την Ελλάδα και οι απόψεις του ενοχλούσαν» λέει ο πάτερ Τζούλιο για τον Ποντίφικα
Ο πάτερ Τζούλιο Γκραμένια, ο οποίος είναι εφημέριος του Καθολικού Ιερού Ναού Αγίου Φραγκίσκου, στους Αγίους Αναργύρους, που υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών, μίλησε για την σημαντική απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου
Ο Πάπας Φραγκίσκος