Site icon NewsIT

Οι Χούθι της Υεμένης χτύπησαν δυο πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, το ένα ελληνικό

01.10.2024 | 17:10
Οι Χούθι της Υεμένης χτύπησαν δυο πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, το ένα ελληνικό

Tugboats, escorted by military vessels, tow the damaged Greek-flagged oil tanker MV Sounion, which has been on fire since August 23, after an attack by Houthi militants, on the Red Sea, September 16, 2024 in this handout image. EUNAVFOR ASPIDES/Handout via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. TEXT AND LOGO PROVIDED AT SOURCE

Για επίθεση σε δυο εμπορικά πλοία, το ένα εκ των οποίων ελληνικό, στην Ερυθρά Θάλασσα από τους Χούθι της Υεμένης κάνουν λόγο οι βρετανικές αρχές.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα αυτή είναι η πρώτη επίθεση των Χούθι της Υεμένης σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα εδώ και ένα μήνα.

Η πρώτη επίθεση αναφέρθηκε στις 04:15 (τοπική ώρα), 97 μίλια βορειοδυτικά της Χοντέιντα από το UKMTO ( Ναυτιλιακές Εμπορικές Επιχειρήσεις της Βρετανίας) και κάνει λόγο για χτύπημα από drone σε φορτηγό πλοίο που έπλεε βόρεια και υπέστη «σοβαρές ζημιές».

Το πλοίο είναι το Minoan Courage (χωρητικότητας 76.800-dwt, κατασκευής 2004 με σημαία Λιβερίας) ελληνικών συμφερόντων. Η διαχειρίστρια εταιρεία είναι η Modion Maritime και έχει έδρα στην Αθήνα, ενώ μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Λίγο αργότερα σημειώθηκε νέα επίθεση από drone και χτύπησε μια δεξαμενή ενός πλοίου που έπλεε βορειοδυτικά του λιμανιού της Χοντέιντα στην Υεμένη, που ελέγχεται από τους Χούθι, ανακοίνωσε την Τρίτη η υπηρεσία Maritime Trade Operations του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το πλοίο δεν ανέφερε κανένα τραυματισμό και πως παρέμενε καθ’ οδόν για το επόμενο λιμάνι.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version